Alles is te verzekeren, als je maar betaalt

Alles is te verzekeren. De benen van hordelopers en voetballers, het achterwerk van de Indiase acteur John Abraham en natuurlijk de billen van Jennifer Lopez. Karl-Heinz Rummenigge (directievoorzitter van Bayern München) wil nu dat er een verzekering voor voetbalinternationals komt. Hij wil een vergoeding voor spelers als zij geblesseerd raken bij interlands. Het zal geen probleem zijn een dergelijke verzekering op te tuigen. Iedere verzekering is mogelijk, als er maar een redelijke premie tegenover staat. Zo heeft de verzekeraar in ieder geval voldoende middelen om de schade te vergoeden zonder dat zij zelf in de betalingsproblemen komt.

Beroepsrisico

De benen van de Braziliaanse voetballer Ronaldo waren, toen hij nog voor Real Madrid speelde, verzekerd voor 100 miljoen euro. De club had 100 miljoen euro uitbetaald gekregen wanneer de Braziliaan tijdens een wedstrijd onderuit was getrapt en niet meer had kunnen voetballen. Daar moet een flinke premie tegenover hebben gestaan. Verzekeraars berekenen die premie op basis van het risicoprofiel. In het geval van Ronaldo keken ze naar hoe groot de kans was dat Ronaldo’s benen zodanig werden toegetakeld dat hij niet meer kon voetballen. Die kans is groter op het moment dat de verzekerde meer risico neemt. Zo zijn de handen van Wibi Soerjadi niet verzekerd op het moment dat hij in een raceauto stapt. Iets dat hij graag doet, maar buiten zijn risicoprofiel als beroepspianist past. De benen van Ronaldo waren niet verzekerd wanneer hij ging skiën.

Risicoprofiel

Om bovenstaande redenen is het ook gevaarlijk voor een verzekeraar om met premies te stunten en vervolgens iedereen maar als klant te accepteren. Zeker wanneer het gaat om mensen met een hoog risicoprofiel. Laat dit nu precies zijn wat veel verzekeraars doen. Alleen om een groter marktaandeel te krijgen. Als het dan misgaat, en de claims uit de hand lopen, zitten ze met de gebakken peren.

Tags

Frank | Verzekeruzelf

Zet de koers uit.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close