Alpe d’HuZes: Zelfverzekerd de berg op!

Op de vraag “wat wil je ooit nog doen in je leven?” was het antwoord voor Chantal simpel: Fietsen voor de Alpe d’HuZes! Op 5 juni gaat ze de strijd aan. In haar eentje zal Chantal de Alpe d’Huez maar liefst drie keer beklimmen! Als onervaren fietser wordt dit een enorme uitdaging. Ze is vorig jaar namelijk pas begonnen met fietsen. Eigenlijk vindt ze het fietsen niet eens zo leuk, maar ze is vastberaden om haar doel te bereiken.

Waarom doe je mee aan Alpe D’HuZes?

Twee jaar geleden kregen twee van mijn collega’s borstkanker én de moeder van een vriendin is vorig jaar overleden aan kanker. Van dichtbij heb ik de strijd meegemaakt. Ik ben trots op het gevecht dat ze hebben geleverd. Daarom wil ik drie keer de berg op: voor alle drie 1 keer.

Moest je veel regelen om mee te mogen doen?

Je moet je gewoon opgeven en hopen dat je wordt ingeloot. In eerste instantie heb ik geprobeerd om een team bij elkaar te krijgen, maar uiteindelijk haakte iedereen af en bleef ik in mijn eentje over. Anderen waren bang dat ze het sponsorgeld van €2500,- niet bij elkaar konden krijgen. Gelukkig wist ik al snel dat mij dat wel ging lukken. Zowel vrienden en familie wilden mij sponsoren. Maar ook Verzekeruzelf.nl sponsort een bedrag en mijn shirt voor tijdens de Alpe d’HuZes.

Hoe bereid je je voor op de drie beklimmingen?

Helaas werd het pas in april wat beter weer om buiten te trainen. Tot die tijd had ik de hometrainer van mijn vader in de woonkamer gezet, en trainde ik voor de televisie. Gelukkig is het nu wat beter weer en kan ik buiten wat kilometers maken. Er is tegen me gezegd dat je 1,5 uur doet over één beklimming van de Alpe d’Huez. Het is 15 km per klim, dus dat vind ik nogal een uitdaging. Om de heuvels te oefenen heb ik al in Limburg en Nijmegen gefietst, maar het ging nog niet echt goed.

Ga je zelfverzekerd de berg op?

Ik moet nog wel het een en ander leren. Zo kan ik bijvoorbeeld nog niet goed met losse handen fietsen. Ik durf niet eens mijn bidon te pakken, dus dat is wel lastig. Ook heb ik het klimmen nog niet helemaal onder de knie. Maar de deelnemers en vrijwilligers van de Alpe d’HuZes zijn wel een opvallend sociale club. Iedereen is erg open en vriendelijk. Ik denk dus dat iedereen elkaar er wel doorheen trekt en ik zelfverzekerd de berg ga beklimmen.

Wij wensen Chantal ontzettend veel succes! Wil je meer over haar weten of haar steunen? Klik dan hier en ga naar haar actiepagina.

Chantal Alpe d'Huez

Tags

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close