Auto winterklaar verzekert u van minder schade en een lagere premie

Naar buiten kijkend zal niemand ontkennen dat het winters weer met rasse schreden nadert. Toch doen Nederlanders nog erg weinig om hun auto winterklaar te maken. De automobilist kan een voorbeeld nemen aan de NS, die zijn al weken geleden begonnen met het winterklaar maken van de rails. Toegegeven, tegen vallende bladeren hebben ze nog geen goede oplossing, maar de winter kunnen ze aan.

Stijging ongelukken

Voor de Wintersportvakantie worden sneeuwkettingen en winterbanden direct aangeschaft. Wanneer iemand in Nederland blijft, lijkt het niet nodig te zijn om de auto aan te passen aan de omstandigheden. Toch kunnen bestuurders hun eigen veiligheid flink vergroten door de auto winterklaar te maken. Niet alleen met sneeuw en ijzel, maar ook met de afgevallen bladeren die op dit moment van de wegen bezaaien. Vorige winter was er door het weer een behoorlijke stijging van ongelukken in het verkeer. Eveneens van het aantal schademeldingen.

Premie schiet omhoog

Voor wie niet om zijn eigen en andermans veiligheid geeft, is geld wellicht een goede stimulans. De verzekeringspremie van autoverzekering schiet namelijk omhoog bij herhaaldelijke schade. Zo was er na vorig jaar een stijging in schade van te zien. Om te zorgen dat dit niet de pan uit rijst, is voorkomen nog altijd beter dan genezen.

Tags

Frank | Verzekeruzelf

Zet de koers uit.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close