Een Porsche was altijd al een droom van Louis

Voor dit interview gingen wij op bezoek bij Louis. Vol trots liet hij ons zijn gele Porsche zien en vertelde hij honderduit over zijn passie: bijzondere auto’s. Toch is Louis niet altijd een autofanaat geweest. Hij herinnert zich nog goed het eerste autootje van zijn vrouw. Een Renault waar zij niks om gaven. Zat er een kras op? Wat maakt het uit! Een deukje? Dat zie je toch nauwelijks. Zelfs toen er dakpannen op vielen, reden zij gewoon door. Een detail: ze waren tot over hun oren verliefd. Dan zie je alles nog door een roze bril.

Droomauto

Pas toen Louis zijn eerste eigen auto kocht, een Ford Taurus, begon hij interesse te krijgen in auto’s. Op deze auto was hij enorm zuinig. Wegens geldgebrek deed hij ook steeds vaker zelf het onderhoud. Daar bleek hij plezier in te hebben en zelfs best goed in te zijn. Zijn liefde voor auto’s begon steeds meer te groeien. Stiekem begon hij te dromen van een Porsche. Welke Porsche het precies moest worden, wist hij nog niet. Maar dat hij er ooit eentje wilde, dat was duidelijk. Toen Louis voor zijn werk naar Amerika verhuisde, vond hij al snel de perfecte Porsche: een gele 911 4S. “Als ik dan toch eindelijk voor een Porsche ga, dan wil ik er een die zo origineel mogelijk is”, zegt Louis lachend.

Trouwauto

Naast de Porsche vond Louis ook een prachtige Oldsmobile en een leuke Passat in Amerika. “De Passat is niet echt bijzonder voor mij. Gewoon een prima boodschappenauto en handig voor de vakanties. Maar de Oldsmobile is een ander verhaal. Niet alleen vind ik deze auto heel erg mooi. Allebei mijn kinderen wilden de Oldsmobile als trouwauto. Dat is natuurlijk erg leuk en bijzonder. Uiteindelijk werd het ook echt de trouwauto van mijn dochter, en wilde mijn zoon liever de Porsche. Ik heb er zelfs nog even over nagedacht om meer trouwerijen te rijden met de Oldsmobile. Maar dan heb je er eigenlijk twee nodig. Oldtimers hebben nog wel eens kuren. Dus als de ene auto dan iets heeft, kan de andere nog rijden. Maar dat is er nooit van gekomen”, vertelt Louis.

Zelfverzekerd

Eenmaal terug in Nederland moest Louis zijn drie Amerikaanse auto’s natuurlijk direct verzekeren. “Dat was best lastig zonder Nederlands kenteken. Ik ben toen begonnen bij een andere verzekeraar, maar daar was ik niet helemaal tevreden. Dus ben ik verder gaan zoeken en kwam ik al snel uit bij Verzekeruzelf.nl. Ik heb de prijzen en voorwaarden zelf op het internet vergeleken. Jullie kwamen daar goed uit. Inmiddels zijn alle drie mijn auto’s bij jullie verzekerd, dus ik zit voorlopig wel goed. Ik kon alles zelf eenvoudig afsluiten. Heb geen hulp gehad, dus daar word je wel zelfverzekerd van. Wat me verder zelfverzekerd maakt? Dat ik vertrouwen heb in mijn eigen kunnen. Ik rij al jaren schadevrij. Pas als ik een schade krijg door mijn eigen schuld, word ik onzeker, denk ik”.

Tags

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close