Autoverzekering opzeggen: hier moet je aan denken

Een Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) autoverzekering is verplicht in Nederland. Je kunt daarom niet zomaar een autoverzekering beëindigen als je een auto op je naam hebt staan. Wil je graag overstappen of heb je je auto verkocht? Dan kun je jouw autoverzekering opzeggen. Benieuwd hoe? Wij leggen het aan je uit.

In welke situaties kun je een autoverzekering opzeggen?

  1. Ik stap over naar een andere verzekeraar

Wil je overstappen naar een andere verzekeraar? Dan kun je je lopende verzekering opzeggen. Zorg wel dat je de juiste datum aanhoudt, zodat je voertuig niet onverzekerd is. Controleer daarnaast wat de opzegtermijn van je huidige verzekering is. Zo voorkom je dat je dubbel verzekerd bent.

Stap je over naar Verzekeruzelf? Zeg dan je huidige verzekering gemakkelijk én gratis op met de overstapservice van Opzeggen.nl.

  1. Ik verkoop mijn auto of breng mijn auto naar de stort

Vanaf het moment dat de auto niet meer op je naam staat kun je jouw autoverzekering opzeggen. De wegenbelasting stopt vanzelf vanaf het moment dat de auto niet meer op je naam staat. Je autoverzekering echter niet. Bij de overlevering van je auto ontvang je een vrijwaringsbewijs. Dit is het bewijs dat de auto niet meer op jouw naam staat. Ook ben je vanaf die datum niet meer verantwoordelijk voor eventuele schades en/of claims. Stuur dit bewijs samen met je kenteken naar je verzekeraar.

Koop je een nieuwe auto? Dan zet je bij Verzekeruzelf gemakkelijk je huidige verzekering om naar een nieuwe verzekering voor je nieuwe auto. Je hoeft je verzekering dus niet eens op te zeggen. Nog een voordeel: zo blijven je schadevrije jaren doorlopen!

  1. Ik ga emigreren naar het buitenland

Ga je verhuizen naar het buitenland en neem je jouw auto mee? Dan hoef je natuurlijk geen Nederlandse autoverzekering meer te hebben. Wel moet je de auto uitvoeren en krijg je een nieuw kenteken. Na uitvoering van je auto kun je de autoverzekering in Nederland stopzetten. Verkoop je jouw auto? Dan zeg je jouw autoverzekering op zodra je auto verkocht én overgeschreven is.

  1. Mijn verzekeraar heeft de premie en/of voorwaarden gewijzigd

Verhoogt je verzekeraar de premie van je autoverzekering of wijzigen de voorwaarden? Dan heb je het recht om je autoverzekering per direct op te zeggen en over te stappen naar een andere verzekeraar. De oorspronkelijke opzegtermijn vervalt.

Let op! Wil je jouw verzekering opzeggen door een premieverhoging? Zorg dan dat je dit binnen 30 dagen regelt.

Wat moet je doen om je autoverzekering op te zeggen?

Dit is afhankelijk van de verzekeraar waar je een autoverzekering afgesloten hebt. We zetten de mogelijkheden voor je op rij:

Het is standaard mogelijk om de verzekering schriftelijk (zowel via de post als mail) op te zeggen.

Bij sommige verzekeraars zeg je gemakkelijk online via de website je verzekering op.

Zeg je jouw verzekering telefonisch op? Zorg dan dat je altijd een schriftelijke bevestiging ontvangt.

Vergeet niet om relevante documenten mee te sturen, bijvoorbeeld het vrijwaringsbewijs!

Kun je een autoverzekering per dag beëindigen?

Heel veel autoverzekeringen zijn tegenwoordig dagelijks opzegbaar. Bij de verkoop van je auto kun je jouw autoverzekering per direct stopzetten. Stap je over van de ene naar de andere verzekeraar? Ga dan na wat de afspraken van je autoverzekering zijn. Sommige verzekeraars werken nog met jaarcontracten of andere met een opzegtermijn van een maand. Bij Verzekeruzelf is je verzekering altijd dagelijks opzegbaar.

Benieuwd naar een autoverzekering bij Verzekeruzelf of heb je nog tips? Laat het ons weten in een reactie!

Tags

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close