Bellen met je spijkerjas? Ideaal voor op de fiets.

Bellen op de fiets: we doen het allemaal wel eens. Met alle gevaren van dien. Jaarlijks zijn er veel onnodige verkeersongelukken met bellende fietsers. Hierdoor is de discussie over een verbod op de smartphone op de fiets weer in volle gang. Maar Google en Levi’s hebben de oplossing voor dit probleem: een slimme spijkerjas. Deze uitvinding zorgt ervoor dat je met je jas kunt bellen, muziek afspelen en de weg kunt vragen. Een nieuw gadget voor jou?

Veiliger in het verkeer door de ‘slimme’ spijkerjas

Tegenwoordig gebruiken steeds meer mensen hun mobieltje tijdens het fietsen. Uit onderzoek blijkt dat zelfs 1 op de 3 jongeren tussen de 12 en 21 jaar een wel eens gebruik maakt van hun smarthone op de fiets. En dit zorgt voor onnodig veel ongelukken. Met de Trucker Jacket, de slimme spijkerjas, willen Google en Levi’s het aantal verkeersongelukken verminderen. De slimme jas moet voorkomen dat mensen worden afgeleid door hun mobiele telefoon in het verkeer. Je kunt je smartphone lekker in je zak laten zitten, en ondertussen toch je telefoon opnemen, muziek afspelen of de weg vragen via Google Maps.

Swipen, muziek luisteren en je jas opladen

Benieuwd hoe de jas werkt? Dat is eigenlijk best simpel. Door middel van sensoren is je telefoon verbonden met de jas. Via een speciaal stukje stof kun je je telefoon besturen. Je kunt liedjes kiezen via Spotify en zelfs je telefoon opnemen. Ben je verdwaald? Dan gebruik je je slimme spijkerjas gewoon als wegwijzer. Door middel van trillingen weet je precies welke kant je op moet. Natuurlijk moet de jas af en toe opgeladen worden. Dit doe je met een usb-aansluiting.

Wil jij ook zo’n slimme spijkerjas hebben?

Dan moet je nog héél even geduld hebben. De jas komt in de lente van 2017 op de markt, laat Google weten. Over de prijs is echter nog niets bekendgemaakt. Meer weten over hoe de jas werkt? Bekijk het filmpje:

Zou jij de ‘slimme’ jas willen gebruiken? Laat het ons weten in een bericht!

Bron: elle.nl, lindanieuws.nl, levistrauss.com

Tags

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close