Bespaar tijd als zzp’er met slimme tools en tips

Ben jij werkzaam als zelfstandig ondernemer? Dan ken je het vast wel: je hebt het vaak druk en je komt regelmatig tijd tekort. Gelukkig zijn er allerlei tools waarmee jij als zzp’er tijd kunt besparen. Wist je bijvoorbeeld dat je een standaard template voor je facturen op internet kunt vinden die je naar jouw stijl kunt aanpassen? Dat er programma’s zijn van waaruit je automatisch mailings kunt versturen en dat je je social mediaberichten vooruit kunt inplannen? Wij helpen je graag op weg met deze en andere handige tools en tips.

Bespaar tijd als zzp’er: timemanagement is de sleutel

Voordat je aan de slag gaat met allerlei slimme tools om tijd te besparen, is het handig om bij het begin te beginnen. Gebruik een kalender of agenda. Schrijf op wat er deze week moet gebeuren en verdeel je taken efficiënt over de week. Heb je een deadline? Of moet een klus snel geklaard worden? Schrijf die dan als eerste op en zorg dat deze als eerste gedaan wordt.

Hou het overzicht

Zorg ervoor dat je altijd het overzicht behoudt en dat je zaken altijd op orde zijn. Bewaar belangrijke gegevens, bonnetjes en facturen bijvoorbeeld bij elkaar in een map. Hou alles op volgorde, zodat jij of je boekhouder later tijd bespaart met het uitzoeken van rekeningen en facturen.

Gebruik standaard templates om facturen te maken

Besteed jij veel tijd aan het maken van offertes of facturen voor jouw klanten? Dat kan veel handiger! Zo zijn er standaard templates om offertes en facturen op te stellen. Je kunt zelf het lettertype kiezen, je logo invoeren en een opmaakstijl selecteren. Heel makkelijk en het is nog gratis ook. Sla de template op zodat je deze de volgende keer ook weer kunt gebruiken.

Bespaar tijd door middel van e-mailmarketing

Ga je met vakantie maar loopt je business wel door? Of wil je meerdere e-mails met aanbiedingen tegelijk kunnen versturen? Maak dan gebruik van een handig e-mailmarketing programma als Mailchimp. Hiermee maak en verstuur je gemakkelijk nieuwsbrieven en kun je automatische mails instellen. Wel zo handig en tijdbesparend!

Maak gebruik van de Cloud

Ooit van de Cloud gehoord? Door gebruik te maken van Google Drive kun je al jouw bestanden, facturen of projecten opslaan in ‘de Cloud’. Met je telefoon, tablet of laptop kun je daarna altijd en overal jouw bestanden openen en bewerken. Ideaal als je op locatie of onderweg aan je project wilt werken.

bespaar tijd als zzp'er

Plan en beheer je social media pagina’s eenvoudig

Om klanten te blijven trekken is het belangrijk om reclame te maken voor jouw bedrijf. Dit kun je ook online doen. Door op Instagram, Twitter of Facebook regelmatig leuke updates of aanbiedingen te plaatsen, blijven je klanten betrokken bij jouw onderneming. Bespaar tijd als zzp’er door bijvoorbeeld per week berichten klaar te zetten. Zo hoef je er de rest van de week niet meer naar om te kijken.

Werk gemakkelijk samen en deel informatie met Teamviewer

Teamviewer is hét programma om gemakkelijk online met anderen samen te werken. Heb jij problemen met je laptop, werkt een programma niet of wil je dat iemand anders een van jouw projecten nakijkt? Dan kunnen jullie samen inloggen via Teamviewer. Diegene kan dan op afstand op jouw computer inloggen en bestanden aanpassen of problemen verhelpen. En geen zorgen: de ander kan alleen op jouw computer wanneer jij hier toestemming voor geeft en jullie samen de code invoeren die verschijnt bij het inloggen.

Verdeel je werk en geef taken uit handen

Groeit jouw bedrijf en ben je echt teveel tijd kwijt aan bijvoorbeeld de administratie of het maken van reclame? Bespaar tijd als zzp’er door het werk uit handen te geven. Huur bijvoorbeeld een goede boekhouder, reclame- of online marketingbureau in. Zo bespaar je zelf veel tijd en uiteindelijk ook kosten.

Doe de Risicoscan

Tot slot onze eigen handige tool om tijd en moeite te besparen: de Risicoscan. Met de Risicoscan van Verzekeruzelf.nl weet je binnen 5 minuten welke risico’s jouw bedrijf dagelijks loopt. Zo kun je zelf inschatten wat je wel en niet moet verzekeren en waarom. Handig, duidelijk en snel. Zo hou je weer meer tijd over voor je onderneming.

Hoe bespaar jij als zzp’er tijd? Laat het ons en andere ondernemers weten door een reactie achter te laten!

Tags

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close