Verzekerd van een beste vriend

Mijn beste vriend staat altijd voor me klaar. Als ik thuiskom, staat hij al te wachten. Hij heeft altijd zin in een etentje, praatje of wandelingetje. Als ik verdrietig ben troost hij mij, en als ik vrolijk ben kwispelt hij erop los. Ja, dat lees je goed: hij kwispelt. Mijn beste vriend is namelijk mijn trouwe viervoeter Joost.

Sinds jaar en dag is hij mij trouw, maar wat hebben wij veel meegemaakt! Waar ik anders altijd voor intelligente, zelfverzekerde, lieve en welgemanierde vrienden ga, komt mijn trouwe viervoeter toch echt niet verder dan het zijn van lief en zelfverzekerd. Lief en zelfverzekerd is hij absoluut, maar aan de andere eigenschappen schort het nog wel eens. Zo heeft hij de rare gewoonte om álles op te eten wat los en vast zit.

Als pup begon het al. Geen horloge, schoen of bril was veilig. Bij voorkeur werden deze voorwerpen van mijn andere vrienden in beslag genomen. Gelukkig hadden we toen al bedacht dat een verzekering geen overbodige luxe was, dus kon alles gedeclareerd worden en zijn die vrienden gewoon vrienden gebleven.

Maar ook als oude lobbes heeft mijn viervoeter het nog niet altijd begrepen. De gekste taferelen passeren nog steeds de revue. Zo wist hij een maand geleden een pan frituurvet soldaat te maken. Gulzig als hij is, liet hij geen druppel ongeroerd. Nog geen uur later ontstond er natuurlijk totale paniek! Met een doodzieke hond scheurden we naar de dierenarts. Allemachtig, wat een duur grapje. Voor een consult van nog geen 10 minuten waren we toch weer €30,- achterop. Waren wij even blij dat we verzekerd zijn. Dit zal immers niet ons laatste bezoekje aan de dierenarts zijn dit jaar.

Verzeker je huisdier

Want hoe lief onze huisdieren ook zijn, ze denken niet na over de consequenties van hun daden. En met hun af en toe onhandige acties, kunnen de kosten voor een consult, röntgenfoto, darmoperatie en andere behandelingen enorm oplopen. Het afsluiten van een hondenverzekering of kattenverzekering is dan ook niet onverstandig. Zelfs de meest voorbeeldige huisdieren worden per slot van rekening wel eens ziek.

Beste vriend

Tags

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close