Boten op Koningsdag massaal verhuurd

Heb jij ook het briljante idee een bootje te huren op Koningsdag? Lekker door de Amsterdamse grachten dobberen met een groepje vrienden, om daarna feest te vieren? Het klinkt als een goed plan, maar helaas: voor dit jaar ben je net te laat. Bijna alle boten zijn namelijk al verhuurd.

Nauwelijks boten te krijgen op Koningsdag

Ondernemer Floris van Hoogenhuyze van Barqo.nl zegt dat er nauwelijks nog boten te krijgen zijn. Barqo.nl is een website waarop boteneigenaren hun vaartuig kunnen verhuren. Ook andere verhuurbedrijven, zoals Sloepvrienden, geven aan dat wie met een groep vrienden op Koningsdag in de grachten wil dobberen, te laat is om nog iets te huren. Op Marktplaats.nl worden nog wel enkele boottochtjes aangeboden. Maar deze vinden vooral ’s ochtends plaats, wanneer het nog rustig is op de grachten.

Bootverhuur is maanden geleden gestart

Het blijkt dat veel Nederlanders al ruim van tevoren een bootje hebben gehuurd voor Koningsdag. Een telefoniste van Amsterdam Boats B.V. vertelt: “We hebben net een annulering binnen, dus er is nog één arrangement mogelijk, maar verder is 27 april al maanden of zelfs een jaar van tevoren volgeboekt.”

50 van de 8.000 bootjes te huur aangeboden

Van de 8.000 boten met een vaarvergunning in Amsterdam, zijn er slechts 50 verhuurd via verhuurbedrijf Van Hoogehuyze. En dat is jammer. Want hoe meer bootjes verhuurd worden, hoe meer mensen van een tochtje kunnen genieten. De eigenaar van Van Hoogenhuyze hoopt dat meer bootbezitters hun vaartuig beschikbaar willen stellen. Er kan namelijk ook flink op verdiend worden. Of het verhuren van je eigen boot helemaal legaal is, is echter de vraag. “Als je de boot aan iemand verhuurt zonder zelf mee te gaan als schipper mag het,” zegt Van Hoogenhuyze. Maar Waternet is het hier niet mee eens.

Zomaar je boot verhuren mag niet: orde en veiligheid staat centraal

“Je mag je eigen boot niet verhuren en hiervoor geld ontvangen. Dit komt omdat aan verhuur andere eisen worden gesteld dan als je zelf in je bootje vaart. Je hebt hier een exploitatievergunning voor nodig,” meldt Waternet. Ondanks de verjaardag van de koning knijpen de handhavers geen oogje toe. Orde en veiligheid staan namelijk centraal. Vaar jij met Koningsdag in jouw eigen boot door de Nederlandse grachten? Zorg er dan voor dat je boot goed verzekerd is, zodat je onbezorgd kunt genieten.

Wij zijn benieuwd: hoe vier jij dit jaar Koningsdag? Laat het ons weten in een reactie. Namens Verzekeruzelf.nl alvast een hele fijne feestdag!

Bron: telegraaf.nl

Tags

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close