11 tips voor een zelfverzekerd carnaval

Verzekeruzelf.nl is gevestigd in Den Bosch. De stad die eens per jaar liefdevol wordt omgedoopt tot Oeteldonk. Komend weekend is het weer zover. Gehuld in rood-wit-gele sjaals en boerenkielen trekt men erop uit om een van de mooiste feestjes van het jaar te vieren: carnaval. Elke stad en elk dorp heeft zijn eigen gebruiken en tradities tijdens deze bijzondere dagen. Waar jij het feestje ook gaat vieren, met onze 11 tips kom jij de carnaval zelfverzekerd door!

Tips voor carnaval

 1. Carnaval is een marathon, geen sprint. De gouden tip voor de beginnende carnavalsvierder. Carnaval is niet als een gewoon avondje stappen. Wil je het meerdere dagen volhouden? Ga vooral niet te enthousiast van start. Probeer te doseren en voel je niet schuldig als je een keer een biertje doorgeeft of aan de kant zet.
 2. Ga verkleed. Bekijk van tevoren wat gebruikelijk is in de stad of het dorp waar je carnaval gaat vieren. Ben je verkleed als jezelf? Sta er dan niet van te kijken als je ergens niet binnenkomt. Mocht je naar Oeteldonk gaan, vergeet vooral je rood-wit-gele sjaal niet. Anders kun je nog wel eens heel lang op je drankje staan te wachten.
 3. Zorg voor oordoppen. Niet omdat carnavalsmuziek niet om aan te horen is. Zeker niet! Maar sta je in een kleine kroeg en komt de Prins met de gezellige hofkapel langs, dan zijn oordopjes vaak geen overbodige luxe. Je wilt volgend jaar natuurlijk ook weer kunnen genieten van alle carnavalskrakers.
 4. Neem je oude telefoon mee en laat kostbaarheden thuis. Met carnaval weet je nooit wat er gaat gebeuren. Zeker is wel dat je beter thuis kunt laten wat niet vies mag worden en wat je niet kwijt wilt raken. Laat daarom kostbaarheden thuis en neem vooral niet je nieuwste iPhone mee.
 5. Laat een lampje branden als je weggaat. Helaas viert niet iedereen carnaval. Het zou toch heel vervelend zijn als je zorgvuldig thuisgelaten kostbaarheden weg zijn als je terugkomt na een avondje feesten. Als je een lampje laat branden, beperk je de kans op inbraak.
 6. Ga op tijd op zoek naar een wc. Tijdens carnaval kan het erg druk zijn in de kroegen. Je weet nooit hoe lang de rijen voor de wc’s zijn.
 7. Neem zakdoekjes mee. Een tip speciaal voor de vrouwen. Heb je de lange rijen voor de wc doorstaan en ben je eindelijk aan de beurt? Grote kans dat het wc-papier op is. Hier ben jij natuurlijk op voorbereid met een pakje zakdoekjes. Simpel, maar doeltreffend. Ik ben ooit twee vrouwen tegengekomen die een alternatief hadden bedacht. Zij gingen, enigszins beschonken, de plastuit uitproberen. Dit bleek geen succes.
 8. Drink voldoende water. Zo voorkom je uitdroging. In de gemiddelde kroeg kan het behoorlijk warm worden. Daarnaast verminder je de kans op een kater en kun je zo de volgende dag ook weer fris van start.
 9. Drink niet op een lege maag. Zorg voor een goede bodem voordat je met carnavallen begint. Zo kom jij de dag(en) wel door.
 10. Trek voldoende laagjes aan. Hoewel de voortekenen dit jaar gunstig zijn, kan het met carnaval nog wel eens behoorlijk koud zijn. Met voldoende laagjes (denk bijvoorbeeld aan thermo-kleding) vat jij in ieder geval geen kou terwijl je naar de optocht staat te kijken.
 11. Agge mar leut et. Daar draait het uiteindelijk allemaal om met carnaval: verbroedering en plezier. Met bovenstaande tips ga jij ongetwijfeld een schitterend carnaval tegemoet!

Heb jij nog tips voor een zelfverzekerd carnaval? Laat het me vooral weten!

Tags

Gerelateerde berichten

2 Comments

 1. Leuke tips zeg! Er staan een paar logische bij: ga verkleed, bijvoorbeeld. Haha het zou maar zo zijn dat je dat niet wist! 😛 Maar de tips over oordoppen en zakdoekjes zou ik zelf niet aan hebben gedacht. Dus dankje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close