Cultuurshock: van controle naar vertrouwen

Mijn zoon loopt stage bij een bank. Daarnaast heeft hij een baantje bij een online marketingburo. Voor hem zijn het twee uitersten tussen de oude en de nieuwe wereld. Na mijn zoon een tijdje te hebben aangehoord vroeg ik mij af of wij als internetverzekeraar nou wel zo vernieuwend zijn in de ogen van een twintiger. Afgelopen week is Marlies begonnen op onze marketingafdeling. Zij komt van een grote traditionele zorgverzekeraar. Dat bood mij een unieke kans om haar aan het eind van de week te vragen een stukje te schrijven over hoe zij het verschil ervaart. Bij deze:

“…Ik zal je niet vervelen met een ellenlange brief, maar even kort ingaan op mijn eerste indrukken hier bij Verzekeruzelf. De overgang van een grote zorgverzekeraar naar een internetverzekeraar heeft bij mij, in deze eerste week, heel wat teweeg gebracht.

Je kan zelfs spreken van een cultuurshock. Een grote organisatie houdt zichzelf draaiende door hiërarchie, vaste structuren en regels. Er blijft weinig ruimte over voor nieuwe ideeën en innovatie. Met deze organisatiestructuur is op zich niks mis, het paste alleen totaal niet bij mij als persoon. Wat ik bij Verzekeruzelf heb aangetroffen is voor mij de wereld op z’n kop en stiekem ook wel een verademing. Mijn werkzaamheden liggen niet vast; ik krijg alle ruimte om te ontdekken wat ik wel en niet kan. Bovendien staat iedereen hier open voor een goed idee. Dit is precies wat ik nodig had…”

Tags

Frank | Verzekeruzelf

Zet de koers uit.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close