Zelf gebouwde custom zelf verzekeren

Vergeet de vlam in de pijp en de Brennerpas. Je hoeft de goede Heer niet te vragen om een Mercedes Benz. Verwaarloos de snelle auto en de kleine rode corvette. Het motorseizoen is hierbij voor geopend verklaard. Terwijl iedereen in de rij staat voor de file, laveren tweewielers zich langs je heen. Zelfverzekerd, als stoere, zwarte ridders op chromen paarden. Maar als motorrijder ben je kwetsbaar in het verkeer en is je (custom) motor ook kwetsbaar voor schade. Zelfverzekerd rondrijden kan dus pas écht met een goede motorverzekering!

Laat je niet verrassen op je custom motor

Geef toe. Gepoetst chrome, het hoofd in de wind en tot stilstand komen met een diepe grom, imponeren toch meer dan een Toyota Prius. Wendbaarheid, persoonlijk revisiewerk en stoer leer worden meer bewonderd door omstanders. Mooi-weer-motorrijders halen nu hun hart op, maar het Nederlandse weer kan verrassingen brengen. Autorijden in de regen lijkt op vertoeven in een dampende vissenkom. Motorrijden in de regen heeft echter iets krachtigs. Denk aan weerspiegelende plassen, haar op de borst en eenzame ridders. Een nat wegdek vereist skills en soepelheid.

Een zelfgemaakte tweewieler brengt natuurlijk ook nadelen met zich mee. Regen in je motorlaarzen en in de hals van je zware jas. Het vermijden van de witte zebrapadstrepen en gevaarlijke putdeksels. Je hoofd in de wind betekent ook een veiligheidsbarrière minder. De lange afstanden over smalle, idyllische weggetjes zorgen voor rugpijn, zere knieën en houten billen. Een schuivertje kan de prijs voor vrijheid zijn. Met als gevolg niet alleen krassen in de tank en the need for a nieuw kleppendeksel, maar ook een deuk in het ego.

Custom motorverzekering

Waar de WA-verzekering voor motormuizen wettelijk is verplicht, kan je je custom bike ook custom verzekeren voor onder andere diefstal of storm. Zet je helm op en richt je richtingaanwijzer op zelfverzekerd. Of motorrijden nu een hobby is, een testosteron-ding, midlifecrisis-oplossing of levensstijl; imponeren doe je niet alleen met je chromen chopper, maar ook met je verzekering!

Tags

Frank | Verzekeruzelf

Zet de koers uit.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close