De 6 beste tips voor hulpsinten en hulppieten

Sinterklaas weet ons elk jaar weer te verbazen hoeveel hij gedaan krijgt op zijn leeftijd. Toch kan hij het sinterklaasfeest niet in zijn eentje vormgeven. Hier heeft hij ook hulpsinten en hulppieten voor nodig. Ga jij de Sint dit jaar ook helpen op pakjesavond? En heb je geen idee hoe je dit precies moet aanpakken? Wij hebben de beste tips voor je op een rijtje gezet.

Tips

1. Kijk naar het Sinterklaasjournaal

Sinterklaas maakt elke dag een hoop mee. En kinderen zijn van al deze ontwikkelingen op de hoogte! Hoe dit kan? Ze kijken elke dag naar het Sinterklaasjournaal. Dit journaal is als Goede Tijden Slechte Tijden. Maar dan voor kinderen. Er gaat geen dag voorbij zonder avonturen en intriges. Als hulpsinterklaas en hulppiet kan het natuurlijk niet zo zijn dat je niet weet wat je zelf meegemaakt hebt. Het Sinterklaasjournaal is elke dag om 18:00 uur te volgen op NPO 3. Heb je een aflevering gemist? Dan kun je deze natuurlijk gewoon terugkijken.

2. Strooi zelfverzekerd met pepernoten (maar wordt niet te enthousiast)

Eén van de leukste bijkomstigheden van hulppiet zijn, is het strooien met snoepgoed. Dit haalt het kind in je naar boven. Maar kijk wel uit dat je jezelf niet verliest in het strooi-enthousiasme. Elk jaar sneuvelen er namelijk een hoop vazen, beeldjes, glazen en potten door rondvliegende pepernoten. Het kan zijn dat deze schade wordt gedekt door je inboedelverzekering. Maar vraag dit altijd na bij jouw verzekeraar.

3. Zorg voor een goede uitstraling

Als hulpsint wil je graag goed voor de dag komen. Je wilt tenslotte niet dat de kinderen doorhebben dat je bijvoorbeeld de buurman bent. Zorg dan ook voor een goede vermomming. Door middel van een mooie mantel, een verzorgde baard en een opgepoetste staf. Probeer dit zo goed mogelijk af te stemmen op de echte Sinterklaas. De belangrijkste tip: draag geen sportschoenen. Want je schoenen zijn niet altijd bedekt onder je mantel.

4. Paardrijden is een vak

Een goede uitstraling als hulpsinterklaas is belangrijk, maar overdrijf hier niet in. Hoewel het je geloofwaardigheid als Sinterklaas versterkt, is het niet verstandig om op een paard te gaan zitten als je hier geen ervaring mee hebt.

5. Bereid je goed voor op elk bezoek

De Sint weet alles, punt! Zorg er daarom voor dat je goed voorbereid bent wanneer je bij kinderen op bezoek gaat. Leer de namen van de aanwezige kinderen zo goed mogelijk uit het hoofd. En probeer van elk kind een leuk feitje te onthouden. Zijn het te veel namen en feitjes om te onthouden? Gebruik dan het grote boek van Sinterklaas als geheugensteuntje. De Sint heeft deze niet voor niets.

6. De belangrijkste tip

Geniet ervan!

Ben jij hulpsint of hulppiet en heb je nog meer goede tips? Laat het mij weten!

Tags

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close