Zelfvertrouwen en de mythe van de Sprookjesagenda

Rennen, vliegen, vallen, opstaan… en gaan zitten. De agenda vol nauwgezette aantekeningen, afspraken en gezette tijden is een sprookjesboek. Druk met carrière, gezin, sport en sociale omgang? Een fabeltje! Het label ‘druk, druk, druk’ is een mythe.

Volgens een recent rapport van het Sociaal Cultureel Planbureau is de overvolle agenda een luchtkasteel. De gemiddelde Nederlander heeft 5,5 uur vrije tijd per dag en dat is gemiddeld een half uur meer dan in vijftien andere Europese landen. Maar waarom beantwoordt iedereen in het Sprookjesbos de vraag ‘Hoe gaat het met je’ dan toch altijd met; ‘Goed, maar druk, druk, druk!’? De klok is verzet en nog steeds lijken er te weinig uren in een dag te zitten. Hebben we het niet druk, dan is er wel veel te doen. Niet dat drukte altijd een negatieve betekenis heeft. Voortdurend in actie zijn, geeft je meer energie dan een shotje espresso. De volle agenda dwingt ons efficiënt met de gegeven tijd om te gaan. En een agendaproject met ‘happy ending’ geeft een boost aan zelfvertrouwen. De agenda vol kalken, is echter een makkie. Hem leeg houden is de kunst.

Het echte sprookje is een gevoel. Het gevoel onmisbaar te zijn. Helden en heldinnen willen overal bij zijn en alles meemaken. Ze zijn bang iets te missen. Een gebrek aan zelfvertrouwen blijkt de giftige appel te zijn. Maar door te plannen met zelfvertrouwen en met zelfverzekerd handelen creëer je ruimte. Letterlijk en figuurlijk. Hoe combineer je het gevoel de prins op het witte paard te zijn, met de vijf en een halfuur die het SCP belooft? Een groot deel hiervan ligt bij een zelfverzekerd optreden. Stop met zaken die niets voor je doen, besteed iets uit aan een betrouwbaar bedrijf of persoon en delegeer. Sprookjes bestaan. Zelfverzekerd bewuste keuzes maken, brengt overzicht en rust. Zet vol zelfvertrouwen een streep door je agenda en leef nog lang en gelukkig.

Tags

Frank | Verzekeruzelf

Zet de koers uit.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close