Doei Europees schadeformulier, hallo mobiel schade melden!

Heb jij wel eens schade gereden in het verkeer? Dan ben je vast wel bekend met het Europees schadeformulier. Samen met de tegenpartij vul je de voorkant in, en zodra je thuis bent mag je je ook nog eens druk maken om de achterkant. En wat staat daar eigenlijk voor een kenteken bij de tegenpartij? Je kan het niet meer lezen. Dit wordt vast lastig met je verzekeraar… Maar niet getreurd. Die ellende is verleden tijd. In plaats van het papieren schadeformulier, kan je voortaan schade melden met een handige app.

Europees schadeformulier is te ingewikkeld

Het Europees schadeformulier is niet meer van deze tijd. Want zeg nou zelf, heb jij altijd een formulier bij je? Nét op dat moment dat je het formulier vergeet, krijg je een ongeluk. Zal je altijd zien. Heeft de tegenpartij wel een formulier bij zich? Dan blijkt het helemaal niet zo makkelijk om dit in te vullen. Eenmaal in shock begrijp je niets van die moeilijke woorden op het papier, en hoe maak je eigenlijk een situatieschets? Hier moest verandering in komen. Daarom bedachten het Verbond van Verzekeraars, de politie en het verkeerskundig ict-bureau VIA samen de MobielschadeMelden app.

Mobiel schade melden is een feit

Voortaan hoef je niet meer netjes te schrijven of het schadeformulier per post te versturen. Je vult het formulier gewoon in met je mobieltje. Hiervoor hebben niet eens beide partijen een smartphone nodig: één smartphone is genoeg. Heb je het online formulier ingevuld? Dan stuur je de tegenpartij automatisch een sms met een code om het formulier te ondertekenen. Zo zet je als het ware allebei een handtekening. Het digitale schadeformulier wordt automatisch verstuurd naar de verzekeraar die je hebt opgegeven, en die verzekeraar neemt de schade in behandeling.

Schade melden bij Verzekeruzelf.nl

Wil je schade melden en ben je verzekerd bij Verzekeruzelf.nl? Kijk dan op onze schade melden pagina. Daar vind je alle informatie die je nodig hebt en zie je in welke situatie je mobielschademelden.nl kunt gebruiken.

>> Naar de schade melden pagina

Benieuwd hoe MobielschadeMelden.nl precies werkt? Bekijk het hier:

Bron: nu.nl, amweb.nl, anwb.nl

Tags

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close