Een kras of deuk in de auto: ga jij ermee naar de garage?

Breng jij jouw auto naar de garage voor een kras of deuk? Uit onderzoek van de Rabobank blijkt dat we onze auto steeds minder vaak laten repareren. Een deukje of een kras? We vinden het niet meer zo erg. Schadeherstelbedrijven merken dit ook. Zij krijgen steeds minder klanten en hoeven minder auto’s te repareren.

Minder schade

Vroeger werd onze auto gezien als statussymbool. We waren er trots op. Een kras of deuk was dan ook reden genoeg om de schade direct te laten herstellen. Tegenwoordig is dat niet meer zo. We laten de schade voor wat het is, en dat bespaart ons geld. Daarnaast melden we ook steeds minder schade. Dit komt doordat zowel de wegen als onze auto’s veiliger zijn dan vroeger. Heb je ooit in een auto met parkeersensoren gereden? Dan hoor je een piepje als je te dicht bij een paaltje of andere auto komt. Zo voorkom je een botsing. Er komt zelfs een zelfrijdende auto in de toekomst, nog minder schade dus.

Meer schadeherstelbedrijven stoppen

Uit het onderzoek van de Rabobank blijkt dat steeds meer schadeherstelbedrijven stoppen. De bedrijven krijgen te maken met dalende inkomsten. Specialiseren in bepaalde type schades en samenwerken met autodealers, is wat autobedrijven nu het beste kunnen doen volgens de Rabobank. Toch blijkt het einde voor veel bedrijven in zicht. Dennis Maessen van branchorganisatie Focwa zegt: “Binnen 10 jaar gaat de helft van de kleine schadeherstelbedrijven ermee stoppen. De grotere bedrijven blijven over.”

Wat doe jij met een krasje op of deuk in jouw auto? Meld je de schade op je autoverzekering, of laat je het voor wat het is? Laat een reactie achter!

Bron: rtlnieuws.nl, RTL Z

Tags

Gerelateerde berichten

4 Comments

  1. dit is mede te danken dat steeds meer nederlanders naar het buitenland op vakantie gaan met de auto en daar dan meteen de auto laat repareren .
    zo ook ikzelf met mijn mercedes 200 cdi en een schade heb opgelopen door toedoen van mijzelf.
    ik heb ik nederland gevraagd op te repareren en de kosten zijn daar 1800 euro.
    ik ben nu in Portugal en ben hier naar de anwb garage geweest om het te repareren en de kosten zijn hier 150 euro.
    dus laat ik heb hier maken de hele bumper word uitgedeukt en opnieuw gespoten en nog een krasje in het kofferdeksel.

  2. Interessante ontwikkeling. Ik ben bijvoorbeeld dol op oldtimers. Een krasje of deukje op zulke klassiekers verpest al gauw de rest van de beleving. Ik denk dat schadeherstelbedrijven die zich richten op klassieke auto’s voorlopig niet zonder klanten zullen zitten.

  3. Ik rijd over het algemeen tamelijk kras- en deukvrij. Je hebt het echter niet altijd zelf in de hand. Ik heb deuken in de auto wel altijd laten repareren aangezien ik op een ouderwetse manier zuinig ben op mijn auto. De eerlijkheid vereist wel dat ik vermeld dat mijn buurman expert is in autoreparatie en verstand heeft van uitdeuken.

  4. Goed om te lezen dat er steeds minder schade wordt gemeld. Je merkt dat auto’s steeds veiliger worden gemaakt waardoor je zelf ook minder kans hebt op schade. Ik geloof ook dat de schadeclaims wellicht hoger zijn in andere segmenten. Dure auto’s laat je natuurlijk eerder herstellen dan een tweedehands auto die een kras heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close