Fietsen voortaan voorzien van spiegels?

Vergeet jij wel eens achterom te kijken op de fiets? Of fiets jij soms tegen het verkeer in om sneller thuis te zijn? Er wordt tegenwoordig veel gesproken over het onveilige gedrag van fietsers. Volgens Frits Goosmann, journalist bij de Telegraaf, zou het verkeer in ieder geval een stuk veiliger zijn als fietsen worden voorzien van spiegels.

Fietsers kijken bijna nooit achterom

Volgens Goosmann kijken fietsers bijna nooit achterom. “Ik hoor het wel als er wat aan komt” wordt dan ook vaak als argument gegeven. (Race)fietsers en elektrische voertuigen hoor je echter niet.

Fietsers vaak betrokken bij verkeersongevallen

Goosmann is verbaasd over het feit dat alle gemotoriseerde voertuigen verplicht voorzien zijn van spiegels, behalve fietsen. Hij zegt: “Ondanks dat ik het niet kan staven met cijfers, ben ik er van overtuigd dat dit één van de grootste veroorzakers is van ongelukken.” Fietsers zijn dan ook vaak betrokken bij een verkeersongeval. Een fietsverzekering is daarom een goed idee.

Wat vind jij: moeten spiegels op een fiets worden verplicht? Laat het ons weten in een reactie!

Bron: telegraaf.nl

Tags

Gerelateerde berichten

2 Comments

 1. Of er spiegels op een fiets moeten komen lijkt me onbelangrijk omdat degene die of met hun smartfone bezig zijn dit toch niet laten en of er spiegels op moeten zitten maakt ook al niet uit. De fietsers die denken “ik hoor hetwel als er iets aankomt ” verander je daarmee niet . Dat gebeurd pas als zijzelf een keer bij een ongeval betrokken raken en DAN de ernst ervan pas inzien

  Wat ik veel kwalijker vind is het ontbreken vcan een bel op de enorme aantallen racefietsen , hele gropen snellen hier voorbij over het fietspad , ik ben al meerdere keren flink geschrokken van die mannen , je hoort immers niks, En waarom die bel uitzondering ?? is onwettig voor zover ik wwet .

  Ik vroeg het eens en de man antwoordde dat de bel niet nodig was op hun racefietsen , die fietsen worden immmers zo licht mogelijk gehouden !! jaja of een bel wat in gewicht uitmaakt ? Vriendelijke Groeten.

  Aad Kraaijenbrink

  1. Beste Aad Kraaijenbrink,

   Hartelijk dank voor je reactie. Wij zijn het met je eens dat het voor de veiligheid goed is wanneer je belt als je iemand wilt inhalen op de fiets. Daarnaast is het gewicht van een (kleine) bel inderdaad nihil.

   Met vriendelijke groet,
   Verzekeruzelf.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close