Fietsverzekering? Om zelfverzekerd rond te fietsen

Het kille winterse weer lijkt eindelijk plaats te maken voor een voorjaarszonnetje. Nu de eerste zonnestralen zich weer laten zien, wordt het tijd om er op uit te gaan met onze fiets. Nederland staat niet voor niets bekend als fietsland. Al van jongs af aan gaan we overal naartoe op de fiets. Het wordt ons met de paplepel ingegoten. Bijna iedere Nederlander heeft dan ook een fiets waar hij of zij veelvuldig gebruik van maakt.

Op de fiets

Zodra het weer het een beetje toelaat, zitten we graag op de fiets. Zo’n 25% van de fietsers gebruikt hun fiets zelfs dagelijks. Op een doordeweekse dag maken 5 miljoen Nederlanders 14 miljoen fietsritten! Om bijvoorbeeld naar het werk te gaan, naar school of naar vrienden en familie. Ook de boodschappen worden door veel mensen op de fiets gedaan. Maar liefst 50% van de fietsers gebruikt de fiets dagelijks voor dit klusje. Je kan dus wel stellen dat de fiets een belangrijk en veelgebruikt vervoersmiddel is voor veel van ons.

Ontspannen dagje uit

Maar niet alleen voor de dagelijkse activiteiten maken we veel gebruik van de fiets. Ook om te ontspannen wordt fietsen als de ideale bezigheid gezien. Even genieten van de natuur en tegelijkertijd sportief bezig zijn. Dit samen met familie en vrienden staat voor velen gelijk aan een gezellig dagje uit. Enthousiaste fietsers kunnen hun lol dan ook niet op in Nederland. In ons land vind je maar liefst 35.000 kilometer fietspad! Daarnaast zijn er prachtige fietsroutes die fanatiekelingen allemaal uit kunnen proberen.

Fiets verzekeren

Om een fietstochtje gezellig en ontspannen te laten verlopen, moet je natuurlijk zo goed mogelijk voorbereid zijn. Dat begint bij een goede fiets, de juiste outfit en wat lekkere hapjes en drankjes. Maar ook een fietsverzekering kan erg handig zijn. Stel je voor dat je aangereden wordt. Zelf heb je niks, maar je fiets is total loss. Dat verpest een leuk uitje enorm. Maar met de juiste verzekering ben je gedekt voor dit soort schade. Even melden bij je verzekeraar en je rijdt snel weer rond op een gemaakte of nieuwe fiets. Ook als je fiets gestolen wordt, ben je gedekt. En aangezien er in Nederland zo’n 800.000 fietsen per jaar worden gestolen, is deze kans ook zeker aanwezig. Bekijk daarom snel de verschillende dekkingen en blijf zelfverzekerd rondrijden met de juiste fietsverzekering!

Nog niet helemaal zelfverzekerd over welke dekking bij jou past? Bekijk de video voor meer informatie!

Tags

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close