Ga jij ook op vakantie met Pasen?

Dit jaar gaan nog meer mensen op vakantie met Pasen dan vorig jaar. Volgens het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen hebben zowel Nederlandse als buitenlandse toeristen hun koffers al klaarstaan. Het paasweekend wordt dan ook gezien als dé start van het toeristische seizoen, en dat is zeker te merken. Nederland verwacht zo’n 850.000 toeristen met Pasen. En maar liefst 400.000 Nederlanders hebben vakantieplannen.

Favoriete paasbestemmingen

Kies jij voor een vakantie in Nederland of liever in het buitenland? Uit onderzoek blijkt dat zo’n 150.000 Nederlanders voorkeur hebben voor het buitenland. De meest geliefde bestemmingen zijn België en Duitsland. Toch kiezen veel vakantiegangers voor een paasvakantie in Nederland. Hier zijn vooral de Bollenstreek, de kust en de grote steden populair. Waar we het liefst slapen tijdens het paasweekend? De meeste toeristen kiezen voor een vakantiebungalow.

Drukte op de Nederlandse wegen

Door alle vakantiegangers verwacht de ANWB veel drukte op de Nederlandse wegen. Vooral de wegen naar de Keukenhof, de Paasraces in Zandvoort en Paaspop in Schijndel zijn extra druk op Goede Vrijdag. En op Tweede Paasdag komen de meeste mensen weer terug van vakantie. Dus wil je liever niet in de file staan? Zorg dan dat je voor het middaguur al op je bestemming bent.

Reisorganisaties bang voor minder toeristen

Toch zijn reisorganisaties bang dat veel mensen hun vakantie uitstellen dit jaar. Dat komt vooral door de recente aanslagen in Europa. “Aanslagen zijn niet bevorderend voor het reisgedrag, daar maken wij ons zorgen om. Na de crisis nam het consumentenvertrouwen weer toe, maar door de recente aanslagen zien we toch weer dalende cijfers” vertelt ANVR-voorman Frank Oostdam.

Ga jij op vakantie met Pasen?  Met een doorlopende reisverzekering ga je met een nóg zelfverzekerder gevoel op reis. Wij wensen je een hele fijne vakantie namens het hele team van Verzekeruzelf.nl! 

Bron: nu.nl, nos.nl

Tags

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close