Glamping: wat is het?

De zomermaanden staan voor de deur, het vakantiegeld is gestort: hoogste tijd om de vakantie te gaan boeken! Maar, waar gaat de reis heen dit jaar? Misschien komt het je bekend voor: de een wil graag kamperen, terwijl de ander de voorkeur geeft aan een fijn hotel. Om aan beide wensen tegemoet te komen, kun je tegenwoordig kiezen voor de gulden middenweg: glamping. Zo ben je van alle gemakken voorzien én kom je helemaal tot rust in de natuur.

Wat is glamping?

Glamping is een samenvoeging van de woorden “glamoreus” en “camping”. Oftewel: een luxe vorm van kamperen, vaak in een bijzondere omgeving met mooi uitzicht. Je wordt hierbij van alle gemakken voorzien. Zo staat de tent staat al klaar bij aankomst: deze hoef je niet zelf op te zetten en af te breken. Zeg maar dag tegen geklungel met stokken en haringen. Daarbij is de gemiddelde glamping faciliteit voorzien van eigen keuken, sanitair en fijne bedden. Zo hoef je niet meer met je wc-rol over de camping en is midden in de nacht wakker worden van een leeggelopen luchtbed voorgoed verleden tijd.

Waar is het ontstaan?

Glamping is niet nieuw, maar heeft de afgelopen jaren wel een grote slag geslagen. De trend is overgekomen uit Afrika. De rijke Europeaan wilde op safari, deel uitmaken van de natuur, maar niet inboeten aan luxe. De safaritent bood de oplossing. In de loop der jaren is deze trend over de wereld verspreid en kun je tegenwoordig in vrijwel elk vakantieland naar keuze “glamperen”.

Soorten accommodaties

Glamping is er in allerlei soorten en maten. De safaritent zoals de trend ooit is ontstaan, is lang niet meer de enige mogelijkheid. Zo kun je tegenwoordig bijvoorbeeld kiezen voor een zogenaamde “airlodge”, waarbij je vanuit je bed naar de sterren kun kijken. Of wat te denken van een ware boomhut? Vooral in Frankrijk heb je hierin volop keuze. Een andere bijzondere vorm is het “BoerenBed”. Glamping op de boerderij tussen de koeien. Een optie die onder andere in Nederland wordt aangeboden.

Tips voor een glamping vakantie

  • Wacht niet te lang met boeken. Glamping wordt namelijk steeds populairder.
  • Kies je voor de boomhut of een andere bijzondere locatie? Let dan extra op de bagage die je meeneemt. Je (zware) koffer naar boven tillen is niet ideaal.
  • Heb je geboekt? Sla je reisverzekering er nog even op na of je goed verzekerd bent in het vakantieland naar keuze en voor eventuele annulering.
  • Een laatste gouden tip: laat je wekker thuis. Onderdeel van (op luxe wijze) deel uitmaken van de natuur is op natuurlijke wijze gewekt worden door de zon.

Ga jij glamperen deze zomer of heb je dit eerder gedaan? Laat het me weten! Ik ben benieuwd naar je ervaringen.

Tags

Gerelateerde berichten

One Comment

  1. Wat een leuk artikel. Ik “glampeer” nu voor het tweede jaar en moet zeggen: het bevalt me echt top. Niet meer het gesjouw van onze caravan maar direct in een gespreid bedje terecht komen. Kan het iedereen aanraden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close