Google-oprichter werkt aan vliegende auto

Hoe zou het zijn als we kunnen vliegen met onze auto’s? Alle stoplichten voorbij en nooit meer in de file staan. Larry Page, een van de oprichters van Google, ziet het idee wel zitten. Daarom begon hij jaren geleden, in het geheim, zijn bedrijf Zee.Aero. In het bedrijf wordt gewerkt aan een vliegende auto.

Vliegende auto: een flinke investering

Het ontwikkelen van een vliegende auto is een hele investering. Page zou sinds de start van het bedrijf al 100 miljoen dollar in de onderneming hebben gestoken. In totaal werken zo’n 150 mensen in het bedrijf. Er wordt gewerkt aan twee prototypen. Tot nu toe lijken de prototypen meer op vliegtuigen dan op auto’s. Wie weet komt daar met de tijd verandering in.

Andere bedrijven werken ook aan vliegende auto’s

Page is niet de enige die zich bezighoudt met de ontwikkeling van vliegende auto’s. Hij investeert ook in Kitty Hawk, een bedrijf dat een grote drone wil bouwen die mensen kan vervoeren. Ook de bedrijven Velocopter en Areomobil zijn druk bezig met auto’s die kunnen vliegen. Aeromobiel ontwikkelde vorig jaar al een prototype, maar zag deze neerstorten net nadat de eerste testvlucht was afgerond. Zo zag het voertuig eruit, voordat het neerstortte:

Zou jij in een vliegende auto durven rijden? Laat het ons weten in een reactie!

Bron: nu.nl, telegraaf.nl

Tags

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close