Hagelschade: wat dekt mijn autoverzekering?

Deze week hebben hagelbuien en onweersbuien veel schade aangericht. Tientallen auto’s raakten door het noodweer flink beschadigd. Gesneuvelde ruiten, krassen en deuken werden veroorzaakt door hagelstenen van maar liefst 3 centimeter doorsnede. Maar wat moet je doen je als je auto is beschadigd door hagel? En ben je daar eigenlijk wel voor verzekerd?

Ben ik verzekerd voor hagelschade?

Bekijk eerst met welke dekking je jouw auto hebt verzekerd. Dit kun je bijvoorbeeld vinden op het polisblad. Is jouw auto verzekerd met een WA dekking (Wettelijke Aansprakelijkheid)? Dan wordt schade veroorzaakt door hagel niet vergoed. Heb je een Beperkt Casco of Volledig Casco dekking? Dan ben je in de meeste gevallen wel verzekerd voor hagelschade.

Maak foto’s en meld de schade

Als je hagelschade hebt, is het aan te raden foto’s te maken van de schade. Let er daarbij op dat de schade goed te zien is. Liggen er nog hagelstenen in de buurt van jouw auto? Dan maak je hier ook foto’s van. De foto’s kun je laten zien bij het melden van de schade. Ben je verzekerd bij Verzekeruzelf.nl? Dan meld je de schade eerst in jouw digitaal dossier. De schadeafdeling neemt dan binnen 24 uur contact met je op en zij helpen je graag verder.

Is hagelschade van invloed op schadevrije jaren?

Door schadevrije jaren op te bouwen, betaal je minder premie voor je autoverzekering. Hoe meer schadevrije jaren je ‘spaart’, hoe meer korting je krijgt. Jouw opgebouwde schadevrije jaren wil je natuurlijk behouden. Schade veroorzaakt door hagel heeft gelukkig geen invloed op je schadevrije jaren wanneer je bij Verzekeruzelf.nl verzekerd bent. Het is dan ook niet van invloed op je bonus-malustreden of korting.

Hagelschade in het buitenland

Ga je op vakantie? Helaas schijnt niet overal de zon, en ook in Spanje kan een flinke hagelbui vallen. Bekijk daarom voordat je op vakantie gaat in welke landen jouw auto verzekerd is. Dit kun je vinden op jouw groene kaart. Je auto is vaak op dezelfde manier als in Nederland verzekerd, met dezelfde voorwaarden, maar het is verstandig dit eerst even te controleren.

Bron foto: Nikolay Litov / Shutterstock.com

Tags

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close