Handige apps voor op vakantie

Ik ga op vakantie en neem mee…m’n paspoort, creditcard en natuurlijk: m’n smartphone! Ideaal om foto’s te maken, Facebook bij te houden, muziek te luisteren en een spelletje te spelen onderweg. Maar nog veel fijner: met een smartphone heb je allerlei handige apps bij de hand die het reizen nog leuker én makkelijker maken. Van hulp bij het boeken van je tickets en het inpakken van je spullen tot een antwoord op de vraag wat je wel en niet mee terug mag nemen naar Nederland. Wij zetten een aantal van dit soort handige apps voor op vakantie op een rij.

De voorbereiding: vind de beste deals

Ben je erover uit waar je naartoe wilt maar nog niet waar je het beste kunt boeken? Dan zijn er verschillende apps die je op weg helpen. Kayak is er zo een. Deze app is bekend bij veel reizigers en dat is niet voor niets. Kayak doorzoekt honderden reiswebsites voor de beste deals. Zo boek je heel gemakkelijk de goedkoopste vluchten, huurauto’s en hotelovernachtingen. Twijfel je of je wilt vliegen? Probeer dan Omio eens. In deze app vergelijk je heel makkelijk het reizen per bus, trein en vliegtuig.

Inpakken is geen probleem meer

Reis geboekt? Dan kun je gaan bedenken wat je allemaal mee wilt nemen. Vind je het lastig waar je moet beginnen? Dan is PackPoint misschien wel wat voor jou. In deze app vul je in waar je naartoe gaat op vakantie, hoe lang en wat je er gaat doen. De app maakt vervolgens een lijstje voor je met wat je allemaal mee moet nemen. Je kunt het lijstje zelf aanvullen en wegstrepen wat je al hebt ingepakt. Zo zul je niks meer vergeten.

Ideaal voor onderweg

Vergeet na het boeken van de reis niet om op tijd de andere zaken te regelen zoals je reisverzekering, vaccinaties, visum en bankzaken. Ook dat geregeld? Mooi, dan ben je klaar om te vertrekken! Hou je reisschema gemakkelijk bij in TripIt. Vooral ideaal als je een rondreis maakt. Je stuurt de bevestigingsmails van je boekingen naar de app en deze maakt een overzicht van je reisschema. Hou je graag bij in welke landen je allemaal bent geweest? Dan is de app Been wat voor jou. Hierin klik je aan welke landen je hebt bezocht. Deze kleuren vervolgens oranje op de wereldkaart.

Zo zul je niet verdwalen

Er zijn heel handige apps voor op vakantie waarmee je altijd je weg zult vinden. In Maps.me vind je bijvoorbeeld gedetailleerde kaarten van alle landen ter wereld. Ook vind je in deze app nuttige plekken zoals restaurants, tankstations en toeristische trekpleisters. Je kunt de kaarten van tevoren downloaden zodat je ter plaatse geen internetverbinding nodig hebt. Heb je onderweg behoefte aan wifi? Met de app Wiffinity vind je altijd de dichtstbijzijnde hotspots.

Met deze apps voor op vakantie kom je niet voor verrassingen te staan

Ga je met de auto op vakantie? Dan kun je GoingAbroad goed gebruiken. In deze app, gemaakt door de Europese Commissie, vind je de belangrijkste verkeersregels in de Europese landen. Daarnaast kan Zeker op Reis goed van pas komen. Hierin vind je onder andere noodnummers, informatie over vaccinaties en praktische tips. Tot slot: twijfel je over bepaalde souvenirs omdat je niet zeker weet of je ze mee terug mag nemen naar Nederland? Je vindt het antwoord in de Douane reizen app. Handig extraatje: je kunt hierin ook gewichten en valuta omrekenen.

Welke apps waren onmisbaar op jouw vakantie? Laat het me weten in een reactie!

Tags

Gerelateerde berichten

2 Comments

  1. Heel leuk geschreven artikel en handige tips en apps!
    Jammer genoeg zit vakantie er voor mij niet in; mijn chronische ziekte en lage inkomen beletten dit dus ik probeer er nu thuis, bij mijn ventilator, het beste van te maken!
    Natuurlijk wens ik iedereen een fijne en zonnige vakantie, en doe je voordeel met de handige apps en tips van verzekeruzelf

    1. Hoi Anne, bedankt voor je compliment. Jammer dat je zelf niet op vakantie kunt, maar goed om te horen dat je er het beste van probeert te maken. We wensen je een heel fijne zomer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close