Eigen bedrijf starten: ideeën waar je nog niet aan hebt gedacht

Ben jij net afgestudeerd? Werk je liever als zelfstandige in plaats van voor een baas? Of heb je even geen werk? Dan kan het interessant zijn om je eigen bedrijf te starten. Tegenwoordig mag iedereen een eigen bedrijf starten, maar je hebt natuurlijk wel een goed idee nodig. Als ZZP’er aan de slag gaan in de zakelijke dienstverlening, uiterlijke verzorging of bouw is een prima idee, maar de concurrentie is groot. Daarom zetten wij 7 out-of-the-box-ideeën voor jou op een rijtje. Deze banen zijn misschien wat ongewoon, maar wie weet brengt het jou op nog meer leuke ideeën.

1. Bingo omroeper

Elke bingo avond heeft natuurlijk een bingo omroeper nodig. Je kunt er tegenwoordig zelfs je beroep van maken. Schrijf een briefje en laat je visitekaartje achter bij campings, bejaardenhuizen, organisaties en instellingen. Wie weet kun jij in het weekend druk aan de slag als bingo omroeper. Je maakt mensen ook nog eens blij met alle leuke prijzen die ze via jou kunnen winnen.

2. Verhalen verteller

Ben jij diegene die op een feestje altijd het hoogste woord heeft? En die de leukste, spannendste en ietwat overdreven verhalen vertelt? Dan kun je jouw vertelkwaliteiten gebruiken om je eigen bedrijf te starten. Als verhalenverteller kun je ingehuurd worden op kinderfeesten, lezingen of beurzen. Of schrijf je verhalen op in een boek, magazine of op je eigen blog. Schrijf bijvoorbeeld over je lievelingsgerechten, reizen of specifiek voor mannen of vrouwen. Het kan allemaal!

3. Wassen beeld maker

Wil jij realistische kunst maken? Denk dan eens aan het maken van wassen beelden. Ga ter inspiratie bijvoorbeeld naar Madame Tussauds in Amsterdam. Daar kun je prachtige wassen beelden met eigen ogen bekijken. Maak meteen even een foto met jouw favoriete popster of sportheld. En bedenk van wie jij wel een wassen beeld wil maken: Justin Bieber, Nicki Minaj of misschien Cristiano Ronaldo? Als wassen beeld maker kun je werken in opdracht, maar ook zelfstandig aan de slag gaan.

4. Pruikenmaker

Als pruikenmaker kun je alle kanten op. Wil je pruiken maken die de suggestie wekken van een echt kapsel? Bijvoorbeeld voor mensen die zelf (tijdelijk) minder haar hebben. Of hou jij wel van een feestje en maak je liever pruiken voor de entertainmentbranche? Denk aan theatervoorstellingen, films, maar natuurlijk ook carnaval. Je kunt dit werk doen als werknemer van een bestaande salon. Of je begint je eigen bedrijf en kiest jouw specialisatie. Worden het de groene, paarse, oranje carnavalspruiken? Pruiken voor op het toneel? Of de pruiken die mensen in het dagelijks leven kunnen dragen? Genoeg keus!

5. Chips inspecteur

Zit jij het liefst op de bank met een schaaltje chips in het weekend? Dan is het tijd om Lays, Croky, Pringles of Smiths een mailtje te sturen. Wie weet kun jij binnenkort aan de slag als chips inspecteur. Wat je dan precies doet? Je staat aan de lopende band letterlijk chips te controleren. Komen er aangebrande of misvormde chipjes voorbij? Dan haal je die van de band. Het is niet heel makkelijk om als zelfstandig chips inspecteur aan de slag te gaan, maar wie weet doe je genoeg inspiratie op om je eigen chips smaak te bedenken.

6. Golfbal duiker

Hou jij wel van een potje golf? En heb je altijd al de onderwaterwereld willen verkennen? Ga dan aan de slag als golfbal duiker. Oke, de onderwaterwereld langs de golfbaan mag dan niet mooi gekleurd zijn met prachtige koralen en vissen, maar er zijn genoeg golfballen om op te duiken. Vraag of je de golfballen bij jouw lokale golfbaan mag opduiken, en kijk of je de ballen voor een leuke prijs weer kunt verkopen.

7. Dobbelsteencontroleur

Je hebt er vast nog nooit bij stilgestaan. Maar voor veel spelletjes is het belangrijk om een goede dobbelsteen te hebben. Mist er een oog, of staan er juist te veel ogen op? Dan kan dit voor de nodige onrust zorgen. Een zogenaamde dobbelsteencontroleur checkt elke dobbelsteen op het aantal ogen, of de ogen aan de goede kant zitten, en op het gewicht. Waarom het gewicht belangrijk is? Met een verzwaarde dobbelsteen kun je makkelijker valsspelen. Die halen de inspectie dus niet!

En, zit er iets tussen? Mocht je als chips inspecteur aan de slag gaan, dan komt ons team graag even proeven. Heb jij nog meer creatieve ideeën om een eigen bedrijf mee te starten? Laat dan een reactie achter! 

P.s.: Ben je je eigen bedrijf gestart en wil je weten welke risico’s je dagelijks loopt? Doe dan de Risicoscan en krijg inzicht in de zakelijke risico’s.

Tags

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close