Ik blog dus ik besta!

Ik heb even een paar weken geen blog gemaakt. Dus ik was er even niet. Nou ja, ik was er wel maar niet in de virtuele wereld. Een paar duizend jaar geleden zei de grote filosoof Plato dat wij mensen niet de echte wereld kunnen waarnemen. Om dat te verduidelijken nam hij als vergelijking een groep mensen die rond een vuur zitten in een grot. Volgens Plato zien wij niet de mensen zelf maar hun schaduwen op de wand van de grot. Mijn blog is mijn schaduw op de virtuele wand. U weet dus niet hoe ik er echt uit zie. En mijn foto? Die heb ik er zelf opgezet. Net zo goed als die mensen van Plato met hun handen dierfiguren hadden kunnen projecteren op de rotswand kan ik u alles laten zien wat ik wil. Of denkt u dat ik echt heilig ben en kan zweven? Wat we zien en wat we lezen hoeft dus niet waar te zijn. Als ik een tijdje niets van me laat horen betekent dat ook niet dat ik er niet meer ben. Met de overvloed aan informatie die we dankzij internet hebben gekregen wordt de vraag of een bericht wel of niet waar is steeds belangrijker. Onterechte en misleidende geruchten kunnen personen en bedrijven te gronde richten. Pas dus op als u negatieve informatie voorgeschoteld krijgt. Het kan wel eens niet waar zijn en het brengt alleen maar chagrijn voor de slachtoffers maar ook voor u. Mooie en inspirerende berichten hoeven gelukkig niet waar te zijn. Die zijn wat ze zijn; mooi en inspirerend.

Tags

Frank | Verzekeruzelf

Zet de koers uit.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close