In welke provincie worden de meeste en hoogste autoschades gemeld?

Bij Verzekeruzelf.nl wilden we wel eens weten wat de verschillen zijn in schadeclaims per provincie. Voor dit onderzoek zijn we daarom in onze database gedoken. We bekeken meer dan 10.000 autoverzekeringen en meer dan 1.000 autoschades. Zo kregen we een goed beeld van het claimgedrag per provincie. Lees snel verder om te kijken waar jouw provincie is geëindigd.

Komt jouw provincie niet goed uit de bus? Dit zegt natuurlijk niets over jouw persoonlijke rijgedrag. Ben je benieuwd welk type rijder jij bent? Doe dan mee aan onze rij-persoonlijkheidstest!

Top 12 meeste autoschades per provincie

Om erachter te komen welke provincie de meeste schades rijdt, hadden we een simpele berekening:
het aantal schademeldingen in een provincie delen door het aantal verzekeringen in die provincie.
Zo volgde er snel een top 12. En wat blijkt? In Zeeland wordt er het veiligst gereden, terwijl de minst veilige autorijders zich in Noord-Brabant bevinden. Ten minste, hier lijkt het op. Uit deze data kunnen we natuurlijk geen harde conclusies trekken. Het zou zomaar kunnen dat mensen in Zeeland minder snel een schade melden dan Brabanders. Of misschien zitten er veel eenzijdige ongelukken bij. Denk jij de verklaring te hebben? Wij zijn benieuwd! Laat dit dan vooral weten in een reactie.

Top 12 hoogste autoschades per provincie

Brabanders melden de meeste schade, maar niet de hoogste. Hier steekt één provincie met kop en schouders bovenuit: Drenthe. De gemiddelde schade in Drenthe bedraagt maar liefst € 400 tegenover € 140 van de nummer 12: Overijssel. Ook dit kan verschillende oorzaken hebben. Denk bijvoorbeeld aan gemiddeld duurdere auto’s of grotere ongelukken. Wat denk jij dat de oorzaak kan zijn van de hoge gemiddelde schades in Drenthe? Laat het ons weten in een reactie!

Meeste en hoogste schades per provincie | Verzekeruzelf

Tags

Gerelateerde berichten

5 Comments

  1. Dat Flevoland zo hoog scoort met bijna de minste inwoners van Nederland komt doordat er 2 grote Leasebedrijven in Almere zitten, Leaseplan en Athlon, dat verklaard wel waarom zo veel “Flevolanders” betrokken zijn bij schade..

  2. Hoi Lex, dat klinkt zeker als een goede verklaring. Alleen dit onderzoek is onder onze eigen klanten gedaan en wij verzekeren (nog geen) auto’s via leasemaatschappijen. Maar leuk dat je meedenkt!

  3. In Drenthe heb je veel wegen die van dorp naar dorp gaan, die slecht zijn.(hobbelig) Meestal staan er veel bomen langs die wegen waar je meestal 80 km per uur mag rijden. De wortels van deze bomen maken het wegdek er niet beter op, waardoor 80 km per uur misschien wel te hard is. Ook zijn deze wegen smal. Dus als je dan een vrachtwagen of landbouwverkeer tegenkomt…. is het heel krap. Denk aan uitwijken en in de berm belanden, en dan staat er een boom. Dan is er ook nog weinig verlichting. Maar goed dit soort situaties zijn natuurlijk in meer provincies. Maar over het algemeen vind ik de buiten de bebouwde kom wegen slecht. En mijn ervaring met vorst is, dat als eerste de route van het openbaar vervoer gestrooid word, en de doorgaande wegen, dus dat kan ook meespelen. En dan heb je de 1 richtingswegen in de bebouwde kom. Ik woon zelf aan zo’n straat, waar ook nog eens een wijkgebouw is, met parkeerplaatsen voor de deur. de bezoekers zitten vlak bij de ‘grote’ weg en vertikken het om de richting te volgen en keren dus waar ze eigenlijk niet kunnen, en raken daarmee vaak de geparkeerde auto’s die langs de weg in de daarvoor bestemde parkeerhaventjes staan. Dus deuk, lakschade…dat is gauw 400 euro… en als je pech hebt dubbel dus… Er zijn zoveel simpele verklaringen, en ook oplossingen om het te voorkomen.

  4. Hoi Lizzy, leuk dat je zo goed meedenkt! Zoals veel dingen zal ook dit inderdaad niet één verklaring hebben. Vriendelijke groet, Verzekeruzelf.nl

  5. Ben 5 jaar geleden verhuist naar noord-Brabant vanuit zuid-Holland. Het is een feit dag ze in Brabant zeer gevaarlijk rijden. Hard optrekken en super hard remmen. Al denkt men iets te zien trappen ze meteen super hard op de rem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close