Voorkom inbraak in jouw woning tijdens de kroning

Op Koninginnedag is bijna iedereen van huis. We gaan naar vrijmarkten, buurtfeesten, festivals, etc. Ook dit jaar is er weer van alles te doen! Zeker nu de kroning plaatsvindt van onze nieuwe koning Willem-Alexander. Een bijzondere dag die de meeste mensen buitenshuis zullen vieren. Dat er maar weinig mensen thuis zullen zijn, weten inbrekers helaas ook. Het is daarom belangrijk dat jij hier rekening mee houdt en een inbraak in jouw woning voorkomt.

Tien tips om inbraak in jouw woning te voorkomen:

  1. Doe alle ramen dicht en de deuren op slot.
  2. Zorg voor goede sloten. Op die manier duurt het langer voor de inbreker om binnen te komen en is de kans groter dat hij een huis zoekt met een “makkelijker” slot.
  3. Zorg dat er zo min mogelijk waardevolle spullen in het zicht liggen (dus laat je tablet niet op de bank liggen, je sieraden niet op de salontafel, etc.)
  4. Heb je veel waardevolle spullen? Koop dan een kluis waar je deze snel in kunt opbergen als je jouw huis verlaat.
  5. Verstop geen sleutels onder de deurmat of onder bloempotten. Ook voor inbrekers liggen deze plekken erg voor de hand.
  6. Zorg voor een tijdschakelaar voor de verlichting. Dan brand er op de juiste momenten licht. Ook als jij tot diep in de nacht Koninginnedag aan het vieren bent.
  7. Zorg voor goede buitenverlichting. Zo zien de buren en andere voorbijgangers als er iets geks aan de hand is bij jouw woning.
  8. Zet niet op social media dat jij Koninginnedag buitenshuis gaat vieren. Dit kunnen (potentiële) inbrekers ook lezen.
  9. Koop een goed alarm. Komt de inbreker toch binnen? Dan loeit het alarm zo hard dat hij snel weer weg zal zijn.
  10. Zorg voor een goede verzekering. Ondanks dat je er alles aan doet, loop je nog steeds het risico dat er in jouw huis wordt ingebroken. Met de juiste verzekering, zoals een inboedelverzekering of een opstalverzekering, ben je hiervoor gedekt.
Tags

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close