De 5 mooiste routes ter wereld: wat is jouw ideale motorroute?

Droom jij ervan om met de motor op vakantie te gaan? Europese steden bezoeken, de Alpen doorkruisen of zelfs het prachtige Rio de Janeiro ontdekken op jouw tweewieler? Tijd om van die droom werkelijkheid te maken. Welke bestemming je ook kiest, je zult een mooi avontuur tegemoet gaan. Met deze 5 prachtige motorroutes doe jij alvast inspiratie op. Ben je er daarna nog niet helemaal uit? Doe dan de test en ontdek wat jouw ideale motorroute is.

De mooiste motorroutes ter wereld: ga jij de uitdaging aan?

Als ervaren motorrijder heb jij de Nederlandse wegen waarschijnlijk al verkend. Toch kan een motorroute een uitdaging zijn. Bereid je daarom goed voor. Lees je in over jouw vakantiebestemming en stippel de route uit. Zorg dat je voorbereid bent op de plaatselijke wegen. Denk bijvoorbeeld aan rijden in de bergen of over onverharde stukken. Zorg tot slot voor een goede motorverzekering en reisverzekering en je vakantie kan niet meer stuk. Voor welke route je het beste kunt gaan? Deze zijn hoe dan ook geschikt voor een onvergetelijk avontuur:

1. Portugal: de North en Center route

Een van ’s werelds mooiste motorroutes is te vinden in Portugal. De route is 1.255 kilometer lang en loopt door het noorden en midden van het land. Je begint en eindigt in de prachtige havenstad Porto en komt langs steden zoals Braga, Coimbra en Leiria. In Braga vind je prachtige tuinen en kastelen. Heerlijk genieten van een boottocht en uitzicht over het water kun je vervolgens in Coimbra. Tot slot kun je in Leiria heerlijk tot rust komen en je voorbereiden op een terugtocht langs de kust met adembenemende uitzichten.

Motorroute Portugal | VerzekeruzelfBron: RouteYou

2. Frankrijk: de weg naar vrijheid

Ook in Frankrijk is een prachtige motorroute te vinden. De “Voie de la liberte”, oftewel: de weg naar de vrijheid. Deze 1.147 kilometer lange route neemt je mee van Frankrijk naar Luxemburg en België en staat in het teken van de bevrijding van Europa. Onderweg kom je veel oorlogsmonumenten tegen en maak je kennis met prachtige natuurgebieden en oude dorpjes. De route begint in het historische Carentan, neemt je mee naar Durtal en eindigt in Bastogne.

Motorroute Voie de la Liberte Frankrijk | VerzekeruzelfBron: RouteYou

3. Brazilië: Paraty naar Rio de Janeiro route

Hou jij van een echte uitdaging? Dan is deze route in Brazilië echt iets voor jou. Je begint in Paraty, een prachtig dorpje bomvol evenementen, festivals en culturele bijeenkomsten. Maar let wel op: parkeer je motor liever op wat hoger gelegen grond. Paraty overstroomt namelijk 2 keer per dag. Na een bezoek aan Paraty is het tijd voor de rit naar de stad van je dromen: Rio de Janairo. De route is maar 244 kilometer lang. Ideaal om langere stops te maken en om mooie dorpjes en gezellige feestjes te bezoeken.

Motorroute Brazilie - Rio | VerzekeruzelfBron: Beste Biking Roads

4. Canada: van Jasper National Park naar Lake Louise

Deze prachtige rit brengt jou naar de mooiste natuurgebieden van Canada. Je start bij het Jasper National Park en rijdt naar Lake Louise. Dit prachtige meer wordt vaak gekozen als locatie in boeken en films. Wanneer je er bent begrijp je waarom. Via Lake Louise vervolg je jouw route over highway 94, helemaal naar Icefields Parkways. Hier geniet je naast prachtige vergezichten ook van de mooie gletsjers. Daarnaast maak je kennis met Columbia Icefield, het Peyto Lake en het prachtige Bow Lake.

Motorroute Canada | VerzekeruzelfBron: RouteYou

5. Nederland: de Elfstedentocht van Leeuwarden naar Dokkum

Wil je genieten van een motorroute in eigen land? Ga dan voor de Elfstedentocht. Niet op schaatsen, maar heerlijk per motor. Deze route neemt jou mee van Leeuwarden naar Sneek, IJlst, Sloten en Stavoren. Van Stavoren vervolg je de route naar Hindeloopen, Workum en Bolsward. Vervolgens staan Harlingen, Franeker en Dokkum op de kaart. Verken de prachtige natuurgebieden en ontdek al het moois dat deze steden te bieden hebben. Je kunt deze route in 3 dagen rijden maar je kunt er ook voor kiezen meerdere stops te maken om extra te genieten.

motorroute-elfstedentochtBron: Motoeren

Welke motorroute past het best bij jou? Doe de test!

Ben je geïnspireerd geraakt door deze routes maar ben je er nog niet uit welke voor jou het meest geschikt is? Doe de test en je weet het binnen twee minuten.

Tags

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close