Kamperen in de regen: gillend naar huis?

Met de auto volgeladen rij je met de hele familie naar de camping. Heerlijk, twee weken op vakantie. Het weer is nog niet fantastisch, maar dat komt vast goed. Of toch niet? Nadat jullie de tent hebben opgezet, valt de regen met bakken uit de lucht. De komende dagen wordt het niet veel beter. Een reden om naar huis te gaan? Welnee. Met onze tips blijf jij droog en wordt kamperen in de regen zelfs gezellig!

10 tips bij kamperen in de regen

 1. Voorkom blikseminslag

  Zoek je een goede plek voor jouw tent? Zet deze dan niet in een open veld, vlak bij een boom, aan het water of bij een metalen afrastering. De kans op blikseminslag is gelukkig klein, maar dat wil je wel voorkomen. Met hevige onweer kun je zelf het beste in de auto, de caravan of in een campingkantine schuilen.

 2. Zet de tent op een hogere plek

  Als het regent wil je je tent niet onder aan de heuvel hebben staan. Water zoekt namelijk altijd het laagste punt op. Rondom jouw tent ontstaan er dan grote plassen, of het water loopt er gewoon doorheen. Zorg er daarom voor dat je jouw onderkomen niet op een laaggelegen plek zet.

 3. Neem een schep mee

  Vergeet niet om een schep mee te nemen als je gaat kamperen. Heb je de tent opgezet? Dan kun je de grond rondom de tent ietwat omspitten. Op deze manier wordt de bodem luchtig en zakt het water beter weg. Zo hou jij jouw voeten in ieder geval droog.

 4. Regel een goede verzekering

  Met onze tips bespaar je jezelf een hoop ellende bij kamperen in de regen. Toch kun je niet alles voorkomen. Denk hierbij aan schade door een onverwachte hevige (regen)storm. Regel daarom van te voren een goede verzekering. Bijvoorbeeld een doorlopende reisverzekering met bagagedekking. Ook kun je op een campingverzekering je inboedel of voortent meeverzekeren.

 5. Tape hoekjes en gaatjes af

  Is de tent beschadigd? Zorg er dan voor dat je eventuele gaatjes goed dichtmaakt. Hiervoor heb je speciale tape. En als je dan toch bezig bent, dek dan ook de hoekjes in de tent goed af. Zo weet je zeker dat het binnen lekker droog blijft.

 6. Zorg voor een anti-condensmat

  Als de regen blijft vallen, kan een anti-condensmat een goed idee zijn. Jouw bed buiten luchten is dan geen optie. De anti-condensmat kun je onder je matje of matras leggen. Hierdoor wordt jouw slaapplek beter doorlucht, blijft er minder vocht hangen en is het minder klam.

 7. Koop een extra luifel

  Natuurlijk wil je niet de hele vakantie binnen blijven zitten. Daar wordt het niet gezelliger op. Koop daarom een extra luifel, ook wel een ‘tarp’ genoemd. Deze kun je over de tent spannen, zodat je een grotere voortent hebt. Zo kun je met de hele familie toch lekker barbecueën.

 8. Haal spelletjes van zolder

  Als je alle boeken en tijdschriften hebt gelezen, is het tijd voor een spelletjesmiddag. Haal daarom voor vertrek nog wat oude spelletjes van zolder. Wat dacht je van Rummikub, Scrabble of Yahtzee? Met kleinere kinderen is Wie ben ik?, Halli Galli of Twister leuk. Ook met simpele speelkaarten kun je meerdere spelletjes doen.

 9. Knutsel erop los

  Als niemand zin meer heeft om spelletjes te doen, kun je met de kinderen gaan knutselen. Van eenvoudige materialen maak je de leukste dingen. Vaak heb je niet meer nodig dan papier of karton, een schaar, lijm en viltstiften. Google eens op ‘Do it yourself’ of zoek leuke ideeën op Pinterest.

 10. Trek eropuit

  Heb je het helemaal gehad met kamperen in de regen? Ga dan niet gelijk gillend naar huis maar trek eropuit. Informeer bij de receptie naar leuke uitjes in de buurt. Denk hierbij aan musea, indoor attracties, restaurantjes of een subtropisch zwembad. De regen kan jou dan gestolen worden.

Heb jij wel eens gekampeerd in de regen? Deel jouw tips in een reactie!

Tags

Gerelateerde berichten

2 Comments

 1. Het is altijd verstandig om maatregelen te treffen wanneer je gaat kamperen en je regen verwacht in die tijd. Een goede reisverzekering is inderdaad belangrijk. Ook moet je een goede en veilige plek zoeken waar je je tent neer gaat zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close