Kapsalon aan huis beginnen: hoe pak je dat aan?

Wil jij graag jouw droom verwezenlijken en een kapsalon aan huis beginnen? Maar weet je niet goed hoe je dit aan moet pakken? Wij leggen je graag uit hoe jij jouw kapsalon registreert, je eerste klanten werft en het tot een succesvol bedrijf laat uitgroeien.

Stap voor stap een kapsalon aan huis beginnen

Een kapsalon aan huis heb je niet van de ene op de andere dag. Hiervoor moet je een aantal dingen regelen. Met ons stappenplan kun jij snel aan de slag!

1. Volg een opleiding of cursus tot kapper

Voordat je jouw kapsalon aan huis begint heb je ervaring nodig. Om de kneepjes van het vak te leren kun je deelnemen aan een cursus of opleiding. Vraag vrienden en familie of je je kunsten op hen mag uitproberen. Zo doe je alvast praktijkervaring op.

2. Bekijk of je over genoeg financiële middelen beschikt

Voordat je je eigen zaak begint moet je vaak investeren. Denk bijvoorbeeld aan een kappersstoel, een wasbak, haarproducten etc. Maak daarom een begroting voor jezelf. Ben je nog niet klaar om de investeringen te doen? Begin dan bijvoorbeeld als thuiskapper. Zo doe je ervaring op en kun je alvast een klantenkring opbouwen.

3. Doe vooronderzoek

Op internet is veel informatie te vinden over het starten van je eigen bedrijf. Daarnaast kun je bijvoorbeeld andere kapsters vragen naar hun ervaringen. Zij kunnen je vaak handige tips geven. Verdiep je ook in de concurrentie in jouw buurt.

4. Vraag toestemming aan de gemeente

Voor een kapsalon aan huis heb je toestemming van de gemeente nodig. De kapsalon moet namelijk binnen het bestemmingsplan van jouw woning en wijk passen. Neem daarom contact op met de gemeente, leg jouw plannen uit en informeer naar de mogelijkheden.

kapsalon aan huis beginnen

5. Bedenk een originele bedrijfsnaam

Wist je dat er in Nederland zo’n 2 miljoen bedrijven staan geregistreerd? Daar zitten ook een hoop kapsalons tussen. Een creatieve bedrijfsnaam kan jou helpen om de concurrentie voor te zijn. Wij helpen je graag bij het bedenken van een originele bedrijfsnaam.

6. Schrijf je in bij de Kamer van Koophandel

Heeft de gemeente toestemming gegeven en mag jij je eigen zaak starten? Schrijf je bedrijf dan in bij de Kamer van Koophandel (KvK). Vul online het formulier in en maak vervolgens een afspraak bij een KvK in jouw omgeving.

7. Kies voor een goede verzekering

Voordat jij jouw eerste klanten ontvangt, is het belangrijk een goede verzekering af te sluiten. Veel kappers kiezen voor een Aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven en mocht je een eigen kapsalon hebben met veel dure spullen, dan wordt vaak gekozen voor een Inventaris- en goederenverzekering. Weet je niet precies welke verzekeringen nog meer bij jouw risico’s passen? Doe dan onze gratis Risicoscan.

8. Richt de kapsalon netjes in

Nadat je jouw bedrijf hebt ingeschreven en de verzekeringen hebt geregeld kun je de kapsalon gaan inrichten. Wees creatief, laat je persoonlijkheid spreken en zorg voor een geordende ruimte. Bedenk ook of jouw kapsalon bijvoorbeeld rolstoeltoegankelijk moet zijn.

9. Nodig je eerste klanten uit

Staat de salon er mooi bij? Dan kun je jouw eerste klanten ontvangen. Nodig eerst je vrienden, familieleden en kennissen uit. Zo kun je wennen aan het ontvangen van klanten. Geef eventueel kortingsbonnen en visitekaartjes mee, die zij kunnen uitdelen aan andere mensen. Zo groeit je klantenkring al snel.

10. Maak reclame voor jouw kapsalon

Om je klantenkring nog verder uit te breiden kun je een website voor je bedrijf en/of een Facebookpagina opzetten. Nodig bekenden uit om de pagina te liken en te delen. Zet kortings- of win -acties uit. Plaats regelmatig foto’s van jouw nieuwste creaties en geef klanten tips over de beste haarverzorging.

11. Geniet van je werk en blijf stralen!

Straal jij plezier uit tijdens je werk? En zorg jij ervoor dat mensen zich welkom voelen in jouw salon? Dan komen de klanten graag bij je terug. Wanneer klanten een goede ervaring hebben met jouw kapsalon, zullen ze je weer aanbevelen in hun vriendenkring.

Na het doornemen van ons blog ben jij helemaal klaar om een kapsalon aan huis te beginnen. Wij wensen je veel succes en plezier!

P.s.: Wil je weten welke risico’s een kapsalon aan huis heeft? Doe de Risicoscan en krijg inzicht in de zakelijke risico’s.

Tags

Gerelateerde berichten

One Comment

  1. Deze link doet het niet:

    . Kies voor een goede verzekering
    Voordat jij jouw eerste klanten ontvangt, is het belangrijk een goede verzekering af te sluiten. Er is een speciaal verzekeringspakket voor kappers met een eigen kapsalon. Hiermee ben je verzekerd voor de veel voorkomende risico’s binnen deze branche.

    https://www.verzekeruzelf.nl/zakelijk/zzp-pakket/uiterlijke-verzorging?utm_source=Blog&utm_medium=Blogpost&utm_content=zzp-pakket-uiterlijke-verzorging-link&utm_campaign=Kapsalon-aan-huis-beginnen
    “Website not found”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close