Je kinderen veilig verzekerd in jouw auto!

Jonge gezinnen leggen nogal wat kilometers af in de auto. Een dagje naar de Efteling, een bezoek aan opa en oma, de verjaardag van neefjes en nichtjes. Als je jouw kinderen meeneemt in je gezinsauto wil je goed op de hoogte zijn van de spelregels en wil je niet voor verrassingen komen te staan. Met dit blog stappen jij en je kinderen (zelf)verzekerd en veilig de gezinsauto in.

Voorbereid de weg op gaan met je kind

Natuurlijk, jij bereidt je tot in de puntjes voor als je de weg opgaat. Jouw gezinsauto is van alle gemakken voorzien voor je jonge kinderen. Het kinderzitje in je auto voor de kleinste spruit voldoet aan alle eisen, het kinderslot geeft je een veilig gevoel, je zorgde zelfs voor een extra achteruitkijkspiegel en alle liedjes van K3 ken je inmiddels uit je hoofd. Ja, ook jij doet er alles aan om je over het algemeen snel verveelde kinderen rustig te houden.

Kies een juiste autoverzekering

Ondanks alle voorzorgsmaatregelen kan er helaas altijd iets gebeuren. Ook op de weg zit een ongeluk in een klein hoekje. Mocht je onverhoopt een ongeluk krijgen, dan wil je niets aan het toeval overlaten. Iedere auto-eigenaar in Nederland is daarom wettelijk verplicht WA (Wettelijke Aansprakelijkheid) verzekerd te zijn. Rijd je toch onverzekerd rond, dan riskeer je flinke boetes van een paar honderd euro. De WA verzekering vergoedt alleen de schade die bij de ander is veroorzaakt. Wil je ook eventuele schade aan je eigen auto verzekeren, kies dan voor een WA Beperkt Casco of WA Volledig Casco. Het verschil tussen deze twee verzekeringen is dat je met WA Volledig Casco je auto ook hebt verzekerd voor eigen schade die je zelf veroorzaakte. Na het afsluiten van je autoverzekering ontvang je een groene kaart, het bewijs dat je verzekerd bent.

Hoe verzeker ik mijn gezinsauto dan?

Als je nog met zijn tweetjes bent en op pad gaat, dan neem je misschien wel het risico om je auto alleen WA te verzekeren. Of je studeert nog en je vindt de premie van een WA Beperkt Casco te duur. Maar tien jaar later heb je een prachtig gezin met twee kleine kinderen en veiligheid gaat boven alles. En daarbij, je bent inmiddels de trotse eigenaar van een grote en veilige gezinsauto. Jouw autoverzekering kun je dan altijd uitbreiden met een aanvullende dekking. De schadeverzekering voor inzittenden vergoedt alle letselschade en schade aan bezittingen van alle passagiers als gevolg van een ongeval, ongeacht wie de veroorzaker is. Je kunt hierbij denken aan bagage, kleding, laptops, speelgoed en het kinderzitje. Als je jouw kinderen vaak meeneemt in de auto, dan weet je dat de schade aan bezittingen wordt vergoed als je kiest voor een schadeverzekering voor inzittenden. Wist je dat er momenteel in Nederland geen autoverzekeringen of aanvullende dekkingen zijn die zich alleen op kinderen richten? Houd hier dus rekening mee!

Hoe ga je om met diefstal?

Laten we hopen dat het jou nooit overkomt. Een inbraak hakt er bij veel mensen flink in. De meest recente cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek laten zien dat in Nederland ruim 78.000 auto-inbraken per jaar plaatsvinden. Je gevoel van veiligheid krijgt een flinke dreun als je constateert dat inbrekers aan jouw eigendommen zaten. Om inbrekers het zo moeilijk mogelijk te maken, is het raadzaam om waardevolle spullen niet in de auto achter te laten. Dat geldt ook voor dure spullen van je kinderen. Speelgoed laat je snel slingeren, maar brutale inbrekers voorzien het overal op. Als je jezelf toch wilt verzekeren tegen autodiefstal, dan zijn een uitgebreide of complete dekking van je inboedelverzekering goede opties. Deze inboedelverzekeringen vergoeden namelijk ook diefstal uit je auto. De gezinsautoverzekering van Verzekeruzelf keert maximaal 250 euro uit bij een auto-inbraak. Maar dan moet je auto wel zijn afgesloten en er moeten sporen van braak zijn.

Welke maatregelen nam jij om ervoor te zorgen dat je kinderen zo veilig mogelijk de weg mee opgaan? Of wie weet heb je nog andere tips? Dan hoor ik graag van je!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close