Klassieke oldtimers steeds populairder

Een heerlijk ritje in een klassieke oldtimer, wie wil dat nou niet? Steeds meer mensen kopen een oldtimer. De ‘gouden klassiekers’ zijn het meest gewild.

Verkoop oldtimers stijgt

Vooral de verkoop van oude oldtimers stijgt. Het gaat dan om auto’s die ouder dan 40 jaar zijn. In 2011 werden 5.600 oldtimers van 40 jaar of ouder gekocht. In 2015 zelfs 14.000! Ook Albert Braaksma van Continental Cars in Jubbega ziet veel groei in de verkoop van oude auto’s.

Oldtimers als investering

Volgens Albert Braaksma kopen veel mensen een oldtimer als investering. Oldtimers dalen niet veel in waarde. Ook het klussen aan de oude auto’s is voor veel mensen een echte hobby. Rij je minder dan 5.000 kilometer per jaar in jouw oldtimer? Dan krijg je ook nog eens korting op de oldtimer autoverzekering. Nog meer voordelen dus.

Geen wegenbelasting

Wist je dat je voor oldtimers ouder dan 40 jaar geen wegenbelasting hoeft te betalen? Zo bespaar je nog meer geld. Volgens VWE voertuiginformatie en –documentatie is dit dan ook één van de redenen voor het kopen van een oldtimer. Heb je een oldtimer tussen de 30 en 40 jaar? Dan is jouw klassieker vrijgesteld van wegenbelasting als deze van december tot en met februari in de garage blijft staan.

De populairste oldtimers

De Volkswagen Kever is nog steeds de populairste oldtimer. Ook oude Mercedessen en Volvo’s zijn nog erg gewild.

Zou jij wel eens in een echte klassieker willen rijden? En welke oldtimer zou jij dan kiezen? Laat het weten in een reactie! 

Bron: Nu.nl, Telegraaf.nl, Taxlive.nl

Tags

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close