Koffer inpakken: bespaar ruimte met onze zeven tips!

De vakantie komt er weer aan. Tijd om je koffer in te pakken! Altijd lastig om van te voren precies te bepalen welke kleding en spullen je meeneemt op vakantie. Sta jij ook ieder jaar weer voor een uitdaging hoe je al je spullen in die (altijd te kleine) koffer krijgt? En wil je voorkomen dat je hem alleen dicht kunt maken als je er zelf op zit? In dit blog geven wij zeven tips voor een perfect ingepakte koffer!

Tip #1: Maak een inpaklijst

Het maakt niet uit wat voor vakantie je op de planning hebt, onze eerste tip is: maak een inpaklijst. Bekijk wat je allemaal nodig hebt. Wat ga je op vakantie allemaal doen? Hoe is het weer? Vergeet niet te controleren of je ook handdoeken en beddengoed mee moet nemen. Houd je ook aan deze inpaklijst. Zo voorkom je dat je koffer bomvol zit met spullen die je eigenlijk niet perse nodig hebt.

Tip #2: Leg alle spullen klaar

Voordat je begint met inpakken is het verstandig om alle spullen eerst op bed of op de grond klaar te leggen. Zo zie je hoe veel spullen je hebt. Probeer vervolgens kritisch te kijken en zo veel mogelijk te schrappen. Vaak neem je te veel mee. Dit is alleen maar extra gewicht wat je onnodig moet dragen.

Tip #3: Kies een koffer

Tegenwoordig zijn ze er in alle soorten en maten; koffers en tassen. Daarom belangrijk om voor je vakantie de juiste koffer of tas te kiezen. Voor een vliegvakantie is een rolkoffertje bijvoorbeeld erg fijn. Plaats zware spullen dan wel onderin je koffer. Dit scheelt je een hoop gesjouw. Verander je vaak van slaapplaats? Overweeg dan een backpack mee te nemen.

Tip #4: Houd belangrijke spullen apart

Je paspoort, portemonnee, contant geld, zonnebril… Allemaal spullen die je tijdens het reizen nodig hebt. Daarom verstandig om die in een aparte tas in te pakken. Denk bijvoorbeeld aan een heuptasje. Dat kan een praktisch heuptasje zijn, of juist een hip heuptasjes. Ideaal!

Tip #5: Doe belangrijke spullen bovenop

Meteen in het zwembad duiken voordat je de tent opzet? Handig als je dan snel bij je bikini en/of zwembroek kunt. Zorg daarom dat je belangrijke spullen die je direct nodig hebt bovenop legt.

Tip #6: Bespaar ruimte in je koffer

Met slimme inpaktrucjes bespaar je snel en makkelijk ruimte in je koffer. Wij zetten er een aantal voor je op rij:

  • Vul je schoenen op met sokken en/of onderbroeken;
  • Rol T-shirts en andere kleding op;
  • Doe je schoenen in een badmuts of plastic tas;
  • Kies een aantal basic outfits die je makkelijk combineert en fleur deze op met leuke accessoires;
  • Badhanddoek nodig? Kies voor een mediumformaat en rol deze op;
  • Doe opladers en andere snoertjes in een zonnebril doosje;
  • Ben je een echte lezer? Overweeg dan een e-reader in plaats van diverse boeken.

Tip #7: Voorkom lekkende verzorgingsproducten

Vervelend als die shampoo of doucheschuim open gaat in je koffer. Voorkom dat deze verzorgingsproducten lekken door de dop erop te draaien met een stukje huishoudfolie ertussen. Natuurlijk kun je ook je hele toilettas in een plastic tas doen. Te veel verzorgingsproducten? Bespaar ruimte met kleine (hervulbare) reisflacons. Ook handig; lenzendoosjes voor je dag- en nachtcrème.

Ik ga op vakantie met het vliegtuig en ik neem mee…

Ga je met het vliegtuig op vakantie? Houd dan rekening met de volgende dingen:

  • Handig die tablet of laptop op vakantie! Je wilt natuurlijk niet dat hier iets mee gebeurd. Houd daarom waardevolle spullen bij de hand tijdens je vlucht.
  • Alleen handbagage? Dan mag je in totaal maximaal één liter aan vloeistoffen meenemen, in hoeveelheden van maximaal 100 milliliter.
  • Let op het gewicht van je koffer. Geen weegschaal om je bagage te wegen? Ga dan zelf op de weegschaal staan; een keer mét en een keer zonder koffer. Het verschil is het gewicht van je koffer.

Vergeet natuurlijk niet je bagage te verzekeren met een reisverzekering. Zo ben je goed verzekerd wanneer je spullen kwijtraakt!

Gerelateerde berichten

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close