Koffer kwijt? Flinke vakantiedip!

Neem je vaak het vliegtuig om op vakantie te gaan? Grote kans dat je op een gegeven moment je bagage verliest.

Schiphol is het huidige vakantieseizoen al goed begonnen door vorige week honderden koffers kwijt te raken. Nou niet echt de beste start van je vakantie. De eerste dagen zijn dan flink verpest. Niet dat een tandenborstel en een onderbroek zo moeilijk te vervangen zijn, maar prettig is het niet. Nu kun je er natuurlijk voor kiezen om uitsluitend handbagage mee te nemen, maar voor een langere vakantie red je het hiermee niet. Dan sta je flink zuur te kijken wanneer je je verzekering niet op orde hebt.

Dure spullen

Al kun je je kwijtgeraakte bagage ook verhalen op de luchtmaatschappij of reisorganisatie via het PIR-formulier. Spreek je de reisorganisatie aan stuur dan binnen zeven dagen een aangetekende brief, spreek je de luchtvaartmaatschappij aan volg dan het Verdrag van Montereal. Je hebt recht op een schadevergoeding tot maximaal 1130 euro. De vergoeding wordt berekend op basis van het aantal gepakte kilo’s. Wanneer je veel dure spullen hebt, red je het daar niet mee en kom je al snel weer terecht bij de reisverzekering.

Nu kun je natuurlijk een stuk meer verzekeren voor je vakantie. Maar waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering? Een doorlopende reisverzekering is niet voor iedereen voordelig en de verzekering hoeft ook niet voor iedereen even uitgebreid te zijn. Bijvoorbeeld wanneer je al een uitgebreide inboedelverzekering hebt met buitenhuisverzekering of een zorgverzekering met buitenlanddekking. Wil je ook eventuele annulering en ongevallen meeverzekeren, dan ben je vaak al een stuk duurder uit.

Doorlopende reisverzekering?

Voor wie slechts sporadisch een keer op een korte vakantie gaat is een doorlopende reisverzekering niet voordelig. In de andere gevallen wel. Neem je veel dure spullen mee? Zorg dat die dan gedekt zijn in de verzekering. Welke verzekering je ook kiest. Laat je in ieder geval niet verleiden op het reisbureau, daar betaal je de hoogste premies.

Je schade claimen is echter niet zo makkelijk. Zorg altijd voor een goede bewijsvoering. Bewaar een kopie van je PIR formulier en de bagagesticker op de boardingpass. Zorg ook richting je verzekeraar voor bewijslast. Doe aangifte van verlies of diefstal en toon aan dat je al het mogelijke hebt gedaan om je spullen veilig te bewaren.

Tags

Frank | Verzekeruzelf

Zet de koers uit.

Gerelateerde berichten

One Comment

  1. Wij hebben de perfecte oplossing om juist te voorkomen dat je spullen, zoals sleutels, kofferts etc. kwijt raakt! Namelijk met onze tracker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close