Koningsdag: zo bereid je je goed voor

Het is bijna zover: Koningsdag 2017! Op 27 april kleurt Nederland oranje en vieren we massaal feest. De rommelmarkten worden gevuld, de Amsterdamse grachten stromen vol en de feesten barsten los. Zorg dat je optimaal voorbereid bent zodat je kunt genieten van een spetterende Koningsdag.

Koningsdag: een goede voorbereiding is het halve werk

Op Koningsdag geniet vrijwel heel Nederland van een vrije dag en trekt bijna iedereen erop uit. Je meest oranje outfit en goede humeur zijn natuurlijk onmisbaar voor een geslaagde Koningsdag. Maar vergeet ook het volgende niet:

Regel kaartjes voor je favoriete evenement

Wil jij naar een leuk evenement op Koningsdag? Zorg dan dat je (op tijd) je kaartjes in huis hebt. Op internet kun je alle evenementen in jouw omgeving bekijken en kaartjes kopen.

Reserveer je plek op een rommelmarkt of evenement

Wil jij op Koningsdag spullen verkopen? Of wil jij een spetterend optreden geven op een evenement? Dan moet je vaak van tevoren je plekje reserveren. Neem contact op met de organisatoren van het evenement of de rommelmarkt om te vragen of er nog een plek vrij is. Heb je er een weten te bemachtigen? Mooi, tijd om de spullen te verzamelen die je wilt verkopen of om nog een laatste repetitie te doen. Zo ben jij straks het stralende middelpunt.

Klaar om te gaan?!

Zijn de kaartjes voor jouw favoriete evenement of rommelmarkt gereserveerd en ligt jouw oranje outfit klaar? Mooi, dan kun je op pad. Vergeet in de feestvreugde het volgende niet:

Hou rekening met het weer

Voor dit jaar is er kou en regen voorspeld. Neem daarom een regenjas mee, doe wat extra laagjes kleding en een warme jas aan. Blijf buiten vooral lekker in beweging en dans nog een extra rondje, zo blijf je goed warm. Sta je op de rommelmarkt? Overweeg dan een partytentje mee te nemen tegen de regen.

Zorg dat je uitgerust bent en leg een goede bodem

Ga je een lange (feest)dag tegemoet? Begin dan goed uitgerust door een middagdutje te doen en eet nog een stevige maaltijd voordat je vertrekt. Het Rode Kruis geeft dit advies al jaren om te voorkomen dat mensen hongerig en slaperig op pad gaan. Vooral als je met een biertje (of ander alcoholisch drankje) wilt proosten op de verjaardag van de koning is een goede bodem onmisbaar.

Draai de deur van je woning altijd goed op slot

De meeste mensen zijn op pad met Koningsdag. Inbrekers weten dat ook. Draai daarom de voor en achterdeur goed op slot en sluit alle ramen. Laat ook een lichtje branden in je woning. Zo lijkt het alsof je thuis bent waardoor inbrekers jouw woning eerder overslaan.

Voorkom dat je smartphone of telefoon gestolen wordt

Op drukke evenementen is het voor dieven vaak makkelijk om te stelen. Berg je kostbaarheden daarom goed op. Laat dure horloges en sieraden thuis en stop je telefoon in de binnenzak van je jas of in een buideltasje. Worden jouw kostbaarheden toch gestolen maar heb je een inboedelverzekering met buitenshuisdekking? Dan kun je de schade vaak claimen bij jouw verzekeraar.

Zet je fiets goed op slot en onthou waar die staat

Het is altijd verstandig om je fiets op slot te zetten. Kies op een feestdag als Koningsdag voor een extra slot. Wil je er zeker van zijn dat jij jouw fiets aan het einde van een gezellige avond nog terug kunt vinden? Maak dan een foto van de plek waar je jouw fiets achterlaat. Zo vind je ‘m altijd weer terug en kom je ook onbezorgd weer thuis.

Heb jij nog andere manieren om je voor te bereiden op Koningsdag? Laat het me weten in een reactie.

Tags

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close