Lenteschoonmaak: ook je verzekeringen

Wat een zonnetje, een datum en het verzetten van de klok al niet kunnen doen. Elfstedenkoorts maakt plaats voor vlinders in de buik. We gaan van winterteen naar lentekriebel. De bezem mag uit de kast; het is tijd voor een zelfverzekerde voorjaarsschoonmaak.

Lente: tijd voor een grote schoonmaak

Het zusje van de zomer verdrijft de twee weken winterpret uit februari. De tandartsassistente mag dan een heel seizoen in haar ogen hebben, wij wrijven net de winterslaap uit de onze. De lage zon is onverbiddelijk; stof op je televisie, vloer, boeken en vensterbank. Maar ook op de zaken die je in je winterslaap hebt laten liggen. Dikke lagen stof op vergeten verzekeringen, nog te betalen facturen of overbodige uitgaven. Je voelt het aan je water; het is tijd om aan te pakken.

De sop-emmer, boenwas en stofzuiger mogen uit de kast. Een nieuw seizoen geeft nieuwe energie. Waar we in de winter introvert en beschouwend waren, vooruit dachten en verstandige keuzes maakten, krijgen impulsieve ingevingen nu de overhand. De lente plaatst alles in een positief (zon)licht, we gaan weer aan de slag. Vanuit de tuinstoel is het tijd om de winterzorgen om te zetten in voorjaars-voornemens.

Vergeet je verzekeringen niet…

Past je verzekering nog bij je? Of moeten er winterwijzigingen worden doorgevoerd? Het voorjaar zorgt voor een schone blik en het ontstaan van nieuwe, wilde ideeën. Het ordenen van je omgeving laat je lentefris tegen dingen aankijken. Opruimen  kan echter ook confronterend zijn; wat gooi je weg en wat gaat er mee naar het nieuwe seizoen?

Waar kerstverlichting en haardvuur ons lieten ontspannen, worden we nu rusteloos. De bezem gaat door het huis, de financiën en dus ook de verzekeringen. We worden overmoediger. Verzekeruzelf heeft een nieuwe familie, huist in een ander kantoor, en lanceert een nieuwe motorverzekering; zijn wij ook geïnfecteerd met voorjaarskriebels? Bibberend buiten zitten is ineens hip. De rokjesbarometer wordt zorgvuldig in de gaten gehouden. Op Twitter was het al Rokjesdag. Zaken die je makkelijk af kunnen leiden.

De lente is een tijd om je te laten overdonderen, we worden impulsief, emotioneel en volgen de waan van de dag. Met de buikvlinders mee-fladderen is heerlijk, maar raak de weg niet kwijt. Ruim op in je hoofd, in je huis. Geniet van de hernieuwde energie, maar laat je lentekriebels niet omslaan in voorjaarsmoeheid. Wees zelfverzekerd en vergeet de basis niet. Want wie niets zaait in het voorjaar, oogst ook niets in de herfst.

Tags

Frank | Verzekeruzelf

Zet de koers uit.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close