Liever bier drinken dan verzekeringspremie betalen

Wanneer je op jezelf gaat wonen is de inboedelverzekering niet het eerste waar je aan denkt. Dat blijkt ook uit recent onderzoek van MoneyView. Het aantal mensen onder 35 jaar met een inboedelverzekering is gedaald. Het is niet vreemd dat iemand die net het huis uitgaat niet direct aan een inboedelverzekering denkt. Voorheen was dit iets wat door de ouders geregeld werd, bovendien is de waarde van de inboedel vaak nog niet heel groot wanneer je net op jezelf gaat wonen. Vaak bestaat de inboedel dan nog uit bijeen gesprokkelde meubels, apparatuur en serviesgoed. De noodzaak om dit te verzekeren is voor velen niet aanwezig.

Noodzakelijk kwaad

Verzekeren is sowieso geen primaire levensbehoefte. Niet voor jongeren, maar ook niet voor volwassenen. Veel mensen zien het als een noodzakelijk kwaad, premie dat iedere maand weer wordt afgeschreven zonder dat je er iets voor terugkrijgt. Jongeren gaan liever op stap dan dat ze verzekeringspremie betalen. Maar hoe oud je spullen ook zijn, je wilt toch ergens op kunnen slapen wanneer je schade hebt gehad. Bovendien stijgt de waarde van je inboedel ongemerkt. Je koopt een keer een nieuwe bank, een nieuwe stoel of een nieuwe laptop. Jongeren houden er vaak geen rekening mee dat het dan toch verstandiger is om een inboedelverzekering te nemen. Een ongeluk zit in een klein hoekje en ook inbraak komt helaas regelmatig voor. Het is al zuur dat je spullen weg zijn. Laat staan wanneer je er achter komt dat je op zo’n moment niet meer op de verzekering van je ouders kunt terugvallen, maar dit zelf had moeten regelen.

Speciaal voor jongeren

Onverzekerd rondlopen is geen probleem, tot je een keer schade krijgt. Wanneer er brand is in je studentenhuis wil je er niet achterkomen dat iets niet gedekt is, maar wilt dat alles zo snel mogelijk hersteld is. Er zijn verschillende verzekeringen speciaal voor jongeren. Let bij het afsluiten van een verzekering goed op de voorwaarden en de dekking en denk aan het bijstellen van je verzekering wanneer je nieuwe spullen koopt, gaat verhuizen of gaat samenwonen.

Tags

Frank | Verzekeruzelf

Zet de koers uit.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close