Meer gipsvluchten vanuit skigebieden verwacht dit jaar

Wintersport is voor velen één van de leukste vakanties. Toch blijkt het ook één van de gevaarlijkste vakanties te zijn. Alleen dit jaar kwamen er al 1.000 meldingen van gewonde wintersporters binnen bij de Alarmcentrale van de ANWB. Er wordt daarom verwacht dat het aantal gipsvluchten dit jaar hoger zal zijn dan vorig jaar.

Meer ski-ongevallen

Het aantal slachtoffers onder wintersporters is op dit moment hetzelfde als vorig jaar rond deze tijd. “Maar op dit moment genieten nog enkele honderdduizenden Nederlanders van hun vakanties op de pistes. Vooral uit het noorden van het land, want die hebben nu hun voorjaarsvakantie. Het afgelopen weekeinde kwamen alle wintersporters terug uit het midden- en het zuiden,” zegt Annelies Tichelaar van de ANWB. Daarom worden er dit jaar uiteindelijk meer ongevallen verwacht. Afgelopen weekend vertrokken zelfs 3 gipsvluchten.

Veel breuken

De meeste meldingen komen uit Oostenrijk en Frankrijk zegt Tichelaars. Vooral enkel- en beenbreuken komen veel voor. Maar ook kniebandletsels, bekkenfracturen, armbreuken en gebroken heupen. Een reisverzekering met wintersportdekking kan daarom een goed idee zijn. Ook Bert Romani van de Nederlandse Ski Vereniging verwacht meer ongevallen: “Dat de ongevallencijfers dit jaar hoger uitvallen komt ook omdat er meer mensen op wintersport gaan.”

Ga jij dit jaar op wintersport? En heb jij al gekeken of je verzekerd bent tijdens jouw wintersport vakantie? Laat het ons weten!  

Bron: Telegraaf.nl

Tags

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close