Met de camper op vakantie: waar moet ik op letten?

Ga jij dit jaar voor het eerst met de camper op vakantie? Dan zijn er een paar dingen waar je op moet letten. Waar moet je bijvoorbeeld rekening mee houden als je een camper gaat huren? En wat neem je allemaal mee als je met de camper reist? Wij geven je graag tips, zodat je met een zelfverzekerd gevoel van je eerste kampeervakantie kunt genieten.

De ideale camper voor een fijne vakantie

Als je voor het eerst met een camper op vakantie gaat, is het verstandig om een camper te huren. Zo kun je testen of het reizen met een camper je echt bevalt. Een camperspecialist kan je helpen een camper te kiezen die goed bij jouw vakantie past. Je kunt de wereld verkennen in een luxe camper, maar misschien past een klassieke T2 camper wel veel beter bij jouw reisplannen. Heb je na een paar reizen de smaak helemaal te pakken? Dan kun je er natuurlijk altijd nog voor kiezen een camper te kopen.

Waar moet ik op letten als ik een camper wil huren?

Wil je deze zomer op vakantie met de camper? Zorg er dan voor dat je op tijd op zoek gaat naar een geschikt verhuurbedrijf. Maak een afspraak bij 2 of 3 verschillende verhuurbedrijven, en vergelijk hun aanbiedingen en opties. Vraag ook naar de camperverzekering die is afgesloten voor de camper. Een camper moet minimaal verzekerd zijn met een WA-dekking. Toch kan het verstandig zijn om een camper te huren die net iets uitgebreider verzekerd is, bijvoorbeeld met een WA Beperkt Casco-  of een WA Volledig Casco (All Risk) dekking.

Ik ga op vakantie en neem mee…

Na het huren van een camper, is het tijd om je spullen te pakken. Een gehuurde camper is standaard voorzien van een zogenaamde ‘basisuitrusting’. Dat betekent dat alle benodigde veiligheidsonderdelen al in de camper te vinden zijn. Denk bijvoorbeeld aan een brandblusser, een extra wiel en een extra setje lampen. Natuurlijk heb je ook voldoende kleding, (wandel)schoenen, zonnebrand en andere toiletspullen nodig. Maar denk er ook aan om de volgende dingen mee te nemen:

 • EHBO-koffer
  Sommige verhuurders leggen al een EHBO-koffer klaar in de camper. Vraag dit voor de zekerheid na, een EHBO-koffer kan namelijk altijd van pas komen.
 • Notitieboekje met belangrijke nummers
  Het nummer van de ambassade, huisarts, verzekeringsmaatschappij en het thuisfront kun je opschrijven in een notitieboekje. Zo heb je de belangrijkste nummers altijd bij de hand in geval van nood.
 • Zaklamp
  Die komt eigenlijk altijd van pas op vakantie. Valt het licht even uit? Dan ben jij voorbereid. Leg de zaklamp op een handige plek, bijvoorbeeld bij de ‘voordeur’ van de camper. In het donker is het niet handig om nog onder in je koffer te zoeken.
 • Medicijnpaspoort
  Heb je bepaalde medicijnen nodig op reis? Vraag dan aan de huisarts of hij een medicijnpaspoort kan maken. De douane kan bij controle vragen waarom je bepaalde medicijnen meeneemt. Met het medicijnpaspoort kun je bewijzen dat deze voor medisch gebruik zijn.
 • Verzekeringspapieren
  Neem je zorgverzekeringspas voor de zekerheid mee op reis, en bekijk of alle verzekeringspapieren van de camper compleet zijn.

Ga jij dit jaar ook voor het eerst met de camper op vakantie? En waar gaat jouw reis naar toe? Laat het ons weten in een reactie! 

Tags

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close