Ultieme vrijheid: met de camper op vakantie

Trek jij er in jouw vrije weekenden of vakanties ook het liefst op uit met de camper? Marjolein Schipper, verslaggeefster voor de Telegraaf, is dol op haar campervakanties. Ze vroeg haar lezers waarom zij zo gek zijn op hun campers. En dat heeft ze geweten. Schipper ontving honderden berichten vol ervaringen, tips, foto’s en reisverslagen.

De mooiste plaatsen ontdekken

“De snelwegen vermijden en de mooiste plaatsjes en plekjes ontdekken. In nagenoeg heel Europa, met uitzondering van Nederland, ben je in elke stad, elk dorp welkom,” laat de familie Kant weten. “Elk plaatsje heeft wel een camper/Stellplatz met meestal een sanitair station. Of je overnacht bij een Gasthof, als dank eet je daar ’s avonds lekker. Lopend of fietsend de omgeving verkennen en na een paar dagen trek je verder.”

Steeds meer jongeren ontdekken reizen met camper

Niet alleen vroeg Schipper haar lezers over het reizen met een camper, ze stelde ook vragen aan De Nederlandse Kampeerauto Club. Zij deden onderzoek en geven aan dat de gemiddelde camperaar rond de 60 jaar oud is, bovengemiddeld opgeleid en over een bovenmodaal inkomen beschikt. “Maar ook steeds meer jongeren ontdekken deze manier van reizen. Ze huren of delen, bijvoorbeeld via Goboony of Camptoo.”

Huur een camper om mee te beginnen

Uit de reacties die Schipper ontving, blijkt dat veel lezers, zoals Perry Tervoort, mensen aanraden eerst een camper te huren. Zo ontdek je wat voor soort bij je past. Voldoende motorvermogen voor onderweg, extra kastruimte of doucheruimte: het is maar net waar je voor kiest. Na het huren van een camper kun je besluiten er een te kopen. Zorg er dan voor dat je nieuwe camper goed verzekerd is, zodat je met een gerust gevoel de weg op gaat.

Leef met de dag en rij op de bonnefooi

Timo en Judit Rietveld geven nog wat goede tips: “Zodra je thuis de oprit af rijdt begint je vakantie. Kom je eens in een file, dan pak je de eerste afslag en ga je lekker ergens staan, klapstoelen buiten. Niet doen: camping van tevoren boeken en gesloopt aankomen op je ‘bestemming’ na een nacht doorrijden, lang op dezelfde plek blijven hangen, met camper de dorpjes in de omgeving gaan verkennen. Wel doen: te voet of per fiets de omgeving verkennen, elke dag een dertig kilometer verderop gaan staan, dag bij dag leven en op de bonnefooi rijden, parkeren op (gratis) camperplaatsen of in het wild.”

Hoe ziet jouw ideale vakantie met de camper eruit? Laat het ons weten in een reactie!

Bron: telegraaf.nl

Tags

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close