Minder Nederlanders op vakantie met Pinksteren

Ga jij op vakantie met Pinksteren of een weekendje weg? Uit onderzoek van het Nederlands Bureau Toerisme & Congressen blijkt dat minder Nederlanders eropuit trekken dan vorig jaar. Vooral het verwachte koude weer en de timing vlak na de meivakantie zorgt ervoor dat we massaal thuisblijven.

750.000 Nederlanders op vakantie met Pinksteren

Het bureau verwacht dat ongeveer 750.000 Nederlanders dit weekeinde op vakantie gaan. Dat zijn er zo’n 50.000 minder dan in 2015. Ongeveer 300.000 Nederlanders kiezen ervoor om met Pinksteren naar het buitenland te gaan. Duitsland, Frankrijk en België blijken onze favoriete buitenlandse bestemmingen met Pinksteren. Last minute vakanties zijn dit jaar niet zo populair, dit komt vooral door de verwachte koude temperaturen.

Kamperen in een bungalow of caravan het populairst

En als we dan toch op vakantie gaan? Dan slapen we het liefst in een bungalow of caravan.  Ongeveer de helft van Nederlanders die eropuit trekken boekt een avontuurlijke campervakantie. Ga jij ook met de caravan op pad? Zorg er dan voor dat je caravan goed verzekerd is, en dat je een goede reisverzekering hebt. Zo geniet je met een gerust hart van jouw Pinksterweekend.

Wij zijn benieuwd: hoe ziet jouw Pinksterweekend eruit? Laat het ons weten in een reactie!

Bron: nu.nl, pretwerk.nl

Tags

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close