Moederdag: vijf tips voor een leuke dag

Moederdag. Dé dag waarop jij jouw moeder eens flink in het zonnetje kan zetten. Eén dag lang draait alles om haar en wil je haar eens goed verwennen. Maar hoe doe je dat? Als je alle reclames moet geloven, moet je vooral veel geld uitgeven aan dure cadeaus. Wat nu als je dat geld niet hebt? Hoe verzeker jij jouw moeder dan van een onvergetelijke dag? Gelukkig zijn er genoeg betaalbare en leuke activiteiten te bedenken die je met je moeder kan doen.

Tips voor Moederdag:

  • Houdt je moeder wel van relaxen in een spa, maar is dat te duur? Verzorg dan een spa-dagje thuis. Zorg voor scrub, gezichtsmaskertjes, nagellak, etc. Haal ook wat tijdschriften of een leuk boek uit de bibliotheek, zodat jullie ondertussen wat te lezen hebben. Natuurlijk kan je deze dag ook gebruiken om weer eens lekker bij te praten.
  • Verzorg thuis een high tea. Haal de favoriete thee van je moeder, zorg voor sandwiches, scones, cake, koekjes, etc. Vindt je moeder het leuk om te bakken? Dan kan je de hapjes ook samen klaarmaken. Houdt ze hier niet zo van? Zorg er dan zelf voor dat alles klaarstaat en ze alleen nog hoeft aan te schuiven.
  • Bezoek een (gratis) museum of festival. Op Moederdag zijn er zelfs evenementen waarbij moeders gratis naar binnen mogen (met hun kinderen). Kijk goed of er iets leuks is bij jou in de buurt. Ook kan je er eventueel gratis reizen door verschillende Moederdag acties.
  • Vindt jouw moeder het leuk om creatief bezig te zijn? Maak dan samen een schilderij of tekening. Haal knutselspullen in huis, zoals verf, een schildersdoek, potloden, tekenvellen, etc. Zo ben je samen gezellig bezig en houdt je moeder er een leuk aandenken (cadeautje) aan over.
  • Gaat je moeder graag naar buiten? Ga dan een dagje fietsen. Naar een leuke stad of het strand. Stop onderweg voor een picknick, een ijsje, etc. Bekijk van tevoren wel goed of het verstandig is om jullie fietsen te verzekeren. Zo gaan jullie zelfverzekerd een dagje weg en kunnen jullie er optimaal van genieten.
Tags

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close