Motor kopen? 6 tips hoe je je vriendin overhaalt

Je hebt een goede band met je familie en vrienden, een leuke vriendin of vrouw, mooie woning, goede baan, gezellige hond en je bent gelukkig. Toch ontbreekt er iets… Je merkt dat je wegdroomt: de wind in je gezicht en je voelt je zo vrij als een vogel. Heerlijk laveren door de files waar automobilisten zich ergeren omdat ze weer te laat komen. Het machtige geluid als je optrekt, de adrenaline die door je lijf heen giert. Jij ziet jezelf wel rijden op die stoere motor!

Wat houdt je tegen?

Toch is er iets dat je tegenhoudt: het thuisfront is het er niet mee eens. Zelfs de hond kijkt je scheef aan als je je fantasie weer de vrije loop laat. Ben jij één van die mannen die zo slim is geweest om er niet aan het begin van je relatie over te beginnen? En breekt het zweet je al uit als je er alleen maar aan denkt? Geen nood! Ik geef je graag een aantal tips om je vriendin of vrouw te overtuigen. Zo kun je zelfverzekerd je motor kopen. Sterker nog: ze zal het je gunnen. Zonder een cynische blik of opmerking op het moment dat je je motorbroek uit de kast trekt.

Tips om je vriendin te overtuigen

  • Wees lief voor haar.

Je overtuigt je vriendin niet als zij vol kopzorgen over de ellende van de werkdag aan het spuien is. Help in het huishouden, haal een bloemetje, was de auto, laat de hond uit, et cetera. Doe dit overigens niet allemaal tegelijk. Anders krijg je de opmerking: “Heb je wat van me nodig?” In dat geval heb je jammerlijk gefaald en is zij in opperste staat van achterdocht. Gebruik het principe van reciprociteit. Als jij iets doet voor een ander, dan is die ander geneigd iets terug te doen.

  • Sluit een compromis.

Spreek af dat je geliefde iets mag aanschaffen waar zij altijd al van gedroomd heeft. Die tweede poedel of die grote inloopkast. In ruil daarvoor mag jij je felbegeerde motor kopen. Let erop dat je het gesprek begint met wat jouw vriendin graag wil, in plaats van andersom. Zo treedt het principe uit tip 1 in werking.

  • Huur een motor.

Laat je vriendin op een gehuurde motor zien dat je een heer in het verkeer bent. Dus geen sportief rijgedrag en knie-aan-de-grond-capriolen. Ze zal zich daardoor veilig voelen en zich realiseren dat het allemaal wel mee valt. Gedraag je je ook zonder je bijrijder als een heer in het verkeer? Kijk dan eens bij Verzekeruzelf.nl voor je motorverzekering. Beschouw je je motor vooral als een raket op wielen? Kijk dan eens hier of hier voor je verzekering.

  • Nodig vrienden uit die een motor hebben.

Bij voorkeur vrienden die er een enigszins fatsoenlijke rijstijl op na houden. En dus oprecht hun veilige ervaringen kunnen delen. Vergeet zeker ook niet om de vriendinnen van je vrienden uit te nodigen. Je zult zien dat jouw wederhelft bij elke positieve ervaring meer gerust zal worden.

  • Zet hoog in.

Hou je van een iets wildere maar wel heel effectieve aanpak? Geef dan aan dat je een carrièreswitch naar motorcoureur overweegt. Jouw geliefde zal dan in alle staten zijn, maar ze voelt zich vast een stuk opgeluchter als je je plan bijstelt naar ‘slechts een motor kopen’.

  • Koop gewoon die motor.

Vind je een beetje wrijving in je relatie geen probleem? Komen jullie er na een fikse ruzie wel weer bovenop? Ga dan voor die aanbieding die alleen nog maar vandaag geldig is. Thuis kun je melden dat het een aanbod was dat je niet kon laten liggen.

Ben je op het punt dat je eindelijk die motor kunt gaan kopen? Lees dan ons blog met tips: waar moet je rekening mee houden bij het kopen van een motor?

Heb je nog meer tips hoe je je vriendin overtuigt? Laat het me weten!

Tags

Gerelateerde berichten

3 Comments

  1. haha mooi. maar als vrouw is het op deze wijze niet makkelijk om mijn vriend te overtuigen. Andersom speelt helaas dus ook weleens. Ik Zou Als man focussen op meer op tijd komen, gave ritjes samen etc. Wel voor er kinderen zijn, want daarna wordt het vast lastiger!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close