Nederlanders massaal op vakantie: ga jij ook?

Het is weer bijna zomervakantie. In regio Midden-Nederland is het aankomend weekend zelfs al zo ver. Daar zijn honderden vakantiegangers de koffers al aan het inpakken. De meeste mensen kiezen dit jaar voor een heerlijke vakantie naar Frankrijk, Duitsland of Spanje. Weet jij al waar je naartoe gaat?

Miljoenen Nederlanders op vakantie

Nederlanders gaan graag op vakantie. Dat blijkt elk jaar weer. In de zomerperiode van 2015 gingen 11,7 miljoen Nederlanders in totaal 21,7 miljoen keer op reis. En ook dit jaar vertrekken weer miljoenen mensen massaal naar het buitland om daar hun vakantie te vieren.

Gemiddeld € 813 per persoon

Een vakantie is natuurlijk niet gratis. Hoeveel geven we gemiddeld uit op reis? Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek hebben we vorig jaar in totaal zo’n 8 miljard euro uitgegeven aan reizen. Dat is gemiddeld € 813 per persoon. Daarin zijn alle kosten meegenomen, zoals de reis zelf, het verblijf en de uitgaven ter plaatse.

Favoriete vakantiebestemmingen

De favoriete vakantiebestemming van Nederlanders? Dat is Frankrijk. Met zo’n 1,8 miljoen boekingen, is dit al jaren de populairste vakantiebestemming in de zomer. Maar ook vakanties naar Duitsland (1,3 miljoen vakanties) en Spanje (1,1 miljoen vakanties) zijn erg populair. De landen Italië, Griekenland, Turkije en de Verenigde Staten zijn ook geliefde vakantiebestemmingen. Waar ga jij het liefst naartoe?

Niet ‘op de bonnefooi’

De meeste Nederlanders houden toch wel van zekerheid. Slechts 12% gaat op vakantie zonder iets te boeken. De ruime meerderheid regelt alles dus goed van tevoren. Vorig jaar boekte 84% van de vakantiegangers niet alleen een accommodatie, maar ook het vervoer naar de plaats van bestemming werd van tevoren geregeld. Ongeveer 4% van alle Nederlanders ging met eigen caravan op vakantie of naar het eigen zomerhuisje.

Reisverzekering aanvragen?

Bij een onbezorgde, zelfverzekerde vakantie hoort voor veel mensen toch een reisverzekering. Gebeurt er iets tijdens je vakantie, of moet je de reis annuleren? Dan ben je hier meestal voor verzekerd. Dat scheelt een hoop gedoe en stress.

Ga jij dit jaar op vakantie? En waar gaat de reis naartoe? Laat het ons weten in een reactie!

Bron: rtlnieuws.nl

Tags

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close