Pfieuw… weer overleefd! Op naar een nieuw tijdperk

Met een flauw “ik zei het toch” wil ik dit blog graag beginnen. Want zeg nou zelf, hoe geloofwaardig was het dat op 21-12-2012 de wereld zou vergaan. We hebben het weer overleefd! Zijn niet in een groot zwart gat verdwenen, de pest 2.0 is niet uitgebroken, en ook de andere doemscenario’s zijn uitgebleven. Gelukkig maar, nu kunnen we ons fijn richten op een nieuw tijdperk. Want daar zijn we nu helemaal klaar voor! Met kernwoorden als ‘vriendschap, hoop, eerlijkheid, transparantie, intuïtie en dematerialisatie’ moet dit een topper worden!

Nieuw tijdperk

Maar wat gaat er dan precies veranderen in dit nieuwe tijdperk? Gaan we automatisch over op een ander denkpatroon alleen maar omdat we hebben uitgerekend dat dit tijdperk nu gaat beginnen? Waarschijnlijk zal je niet direct iets merken van de verschuivingen. Mensen zijn niet van de één op de andere dag veel socialer, eerlijker, minder materialistisch, etc. Maar langzaamaan zullen deze veranderingen zichtbaar worden. Er staat ons namelijk heel wat te wachten.

Materialisme is op zijn retour

Allereerst gaan we onze bezittingen als steeds minder belangrijk zien. Het bezitten van materiaal is achterhaald. Zodra je de nieuwste iPhone hebt aangeschaft, is er al weer een nieuw en beter exemplaar. Natuurlijk willen we nog toegang hebben tot alle mooie spullen, maar we willen niet meer de ballast van het eigendom. De aandacht die we eerst besteedden aan het onderhouden van onze spullen, steken we liever in sociale contacten.

Verbondenheid

We willen ons namelijk steeds meer verbonden voelen met anderen. Zijn op zoek naar geborgenheid en willen in harmonie samenleven. We gaan steeds beter inzien dat we met een grote groep gelijkgestemden meer kunnen bereiken dan als individu. Mensen gaan steeds meer vertrouwen op hun intuïtie en voelen daarom steeds beter aan als ze “genept” worden. Dit gaan we aanpakken als groep. Samen met onze groep willen we een gevoel van vrijheid creëren. We willen de vrijheid hebben om te lopen in ons eigen ritme.

Het nieuwe verzekeren

Dit tijdperk zal ook zijn weerslag hebben op verzekeren. We willen eerlijkheid over wat we verzekeren, wat is er wel en niet gedekt? Dit willen we begrijpen en moet goed gecommuniceerd worden. Ook willen we de vrijheid om op te zeggen wanneer wij dat willen! We willen heldere voorlichting en het gevoel dat we ergens bijhoren. Onze mening doet er toch ook toe? Dat houdt dus in dat we geen opzegtermijnen en stilzwijgende verlengingen meer willen, transparante en begrijpelijk voorwaarden en een “community” waar wij onze mening kunnen delen. Gelukkig zijn wij als Verzekeruzelf.nl al helemaal klaar voor dit tijdperk!

Tags

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close