Oldtimers als passie! Een zelfverzekerd interview

Karel en zijn zoon Ivo zijn echte liefhebbers. Ze zien hun verzameling oldtimers dan ook als een liefhebberij. Karel is al 7,5 jaar klant bij Verzekeruzelf.nl en heeft hier inmiddels twee mooie Morris modellen verzekerd. De Morris Eight Tourer is de oudste. Dit is een prachtige tweezitter gespoten in een opvallend rode kleur. Ook heeft hij een blauwe Morris Minor 1000 Traveller. “Een gek autootje. Niet zo patserig”, aldus Karel.

Liefde voor auto’s

De liefde voor auto’s zat er al vroeg in. Samen met zijn opa mocht Karel op jonge leeftijd al sleutelen aan auto’s. De liefde voor oldtimers was er echter nog niet. Doordat Karel erg druk was met studies, werk, kinderen, sporten, etc. stond het onderhouden van auto’s op een laag pitje. Wel knutselde hij af en toe aan zijn eigen gebruiksauto. Dit was alleen nog niet hobbymatig, maar enkel om te kunnen blijven rijden. Zoon Ivo was degene die besloot een oldtimer te kopen en deze op te knappen. Daarna volgden al snel meerdere oldtimers.

Samen klussen

Karel en Ivo onderhouden de oldtimers samen. Dit vinden ze niet alleen enorm gezellig, maar het is ook veel handiger. Twee weten immers meer dan één. Doordat de ander met andere ideeën komt, worden de oldtimers nog beter. Maar meestal zitten vader en zoon wel op één lijn. “Je moet lef hebben, het gewoon doen. Natuurlijk moet je wel logisch na blijven denken voordat je iets uitprobeert. Maar gaat er iets mis, dan begin je gewoon opnieuw. Je wordt er steeds beter in. Als je niet heel handig bent, kan je beter een goede auto kopen waar je niet veel aan hoeft te doen”, aldus Karel.

Zelfverzekerd

Naast het onderhouden van de oldtimers, is het natuurlijk heerlijk om er in te rijden. Het zijn geen auto’s om van A naar B te rijden. Met een oldtimer maak je mooie tochten. Geen lange ritten, maar gezellig de kleine weggetjes ontdekken in de buurt. Karel rijdt zelfverzekerd rond in zijn oldtimers. Dat is ook niet zo gek. In deze mooie en bijzondere auto’s heb je dan ook veel bekijks. Daarnaast rijdt hij rustig en heeft hij nog nooit schade gehad. Dat hoopt hij voorlopig ook zo te houden. Maar mocht hij toch schade hebben, weet hij zijn persoonlijke digitaal dossier op Verzekeruzelf.nl te vinden om zijn schade zelf en zelfverzekerd te kunnen melden.

Karel en Ivo

Tags

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close