De oldtimerverzekering: voor de klassieke auto

Ben jij in het bezit van een oldtimer? Een prachtige klassieker waar je vol trots de weg mee opgaat? Dan kan je vast niet wachten om weer lekker rond te rijden in het zonnetje. Maar moet je eerst nog een verzekering afsluiten? Een gewone autoverzekering, of juist een oldtimerverzekering? Ben jij wel goed voorbereid voordat je gaat toeren?

Toeren in het zonnetje

Met de eerste zonnestralen worden de meeste oldtimers weer voorzichtig uit de garage gehaald. In de winter laat namelijk zo’n 77% van de oldtimerbezitters zijn geliefde klassieker binnen staan. Niet zo gek. Op je oldtimer ben je natuurlijk erg zuinig. Aangezien een oldtimer al snel 20 à 25 jaar oud is, heeft je auto al het één en ander te verduren gehad en moet je er voorzichtiger mee omgaan. Je auto slijt sneller en heeft daarom sneller last van het strooizout of de vieze winterse wegen. Het mooie voorjaarsweer (in wording) biedt daarom de ideale gelegenheid om er weer op uit te gaan. Maar voor je de wegen betreedt, moet je ook nog goed nadenken over je verzekering. Wat is er precies verplicht?

Verzekeren van je oldtimer verplicht?

Net als bij je ‘gewone’ auto ben je verplicht om je oldtimer te verzekeren. Ook voor je oldtimer moet je minstens een WA-dekking afsluiten. Je bent dan verzekerd voor schade die jij toebrengt aan anderen. Om helemaal zelfverzekerd rond te rijden, kan je er ook voor kiezen om een volledig casco-dekking af te sluiten. Dan ben je niet alleen verzekerd voor de schade die jij toebrengt aan anderen, maar ook voor bijvoorbeeld inbraak, diefstal, brand, storm, hagel of schade die je zelf veroorzaakt aan je voertuig.

Wil je dan een oldtimerverzekering of een autoverzekering?

Hoewel het verplicht is om een autoverzekering af te sluiten voor je oldtimer, ben je niet verplicht om een speciale oldtimerverzekering af te sluiten. Met een gewone autoverzekering ben je ook verzekerd, maar dit is voor jou vaak niet voordelig. De oldtimerverzekering is er natuurlijk niet voor niets. De prijzen zijn meestal goedkoper dan de prijzen die je voor je autoverzekering betaalt. Ook kun je vaak gebruik maken van extra kortingen, doordat je bijvoorbeeld weinig kilometers maakt met je oldtimer.

Zijn de voorwaarden dan wel hetzelfde?

De voorwaarden voor een oldtimerverzekering verschillen wel van die van een autoverzekering. Om een oldtimerverzekering af te sluiten bij Verzekeruzelf.nl, moet je auto minstens 20 jaar oud zijn. Ook moet je naast je oldtimer in het bezit zijn van een auto voor dagelijks gebruik. In de oldtimer mag je niet meer dan 7500 km per jaar rijden. De rest rij je met je andere auto. Als je aan deze voorwaarden voldoet, is de speciale oldtimerverzekering bijna altijd goedkoper en dus een betere optie. Ben je lid van een officiële oldtimervereniging? Dan krijg je zelfs 5% extra korting! Kijk dus snel of deze verzekering bij jou past.

Geen oldtimer, wel toeren?

Helaas is het bezitten van een oldtimer natuurlijk niet voor iedereen weggelegd. Het brengt niet alleen veel kosten met zich mee, maar er gaat ook veel tijd in het onderhoud zitten. Dat hoeft echter niet te betekenen dat jij nooit kan genieten van een ritje in een mooie klassieker. Wil jij ook zelfverzekerd rondrijden in een oldtimer? Kijk dan eens naar een toeren oldtimer. Dan kan ook jij even trots en zelfverzekerd rondrijden in een oldtimer.

Tags

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close