Onderhandelen als een koning op de vrijmarkt

Het is weer bijna zover; Koningsdag 2019. Op zaterdag 27 april vieren we de verjaardag van koning Willem-Alexander, die dan alweer 52 jaar wordt. Dat betekent ook dat het tijd is voor de vele vrijmarkten in Nederland. Word jij een koning van de rommelmarkt? Wij geven vier tips voor het onderhandelen op een vrijmarkt!

Vier tips om zelfverzekerd te onderhandelen op de vrijmarkt

Tip 1. Je mag altijd onderhandelen

Het hoort er nou eenmaal bij, onderhandelen op een vrijmarkt. Voel je daarom niet ongemakkelijk als je een goedkoper tegenbod doet. Als de verkoper het niet voor een lagere prijs wilt verkopen zegt hij of zij dat heus wel. En krijg je het wel voor een lagere prijs? Dan is dat mooi meegenomen!

Tip 2. Ben niet te bescheiden

Heb je iets gezien op de vrijmarkt wat je heel graag wilt hebben? Bepaal wat je er maximaal voor wilt betalen. Begin met een “startbod” wat flink lager is dan dit maximum. Zo kun je de verkoper nog tegemoet komen en betaal je uiteindelijk niet veel meer dan je eigenlijk wilde besteden.

Tip 3. Koop meerdere dingen in één keer

Zie je bij één verkoper meerdere dingen die je leuk vindt? Laat dit weten en neem dit mee in de onderhandeling. Zo sta je sterker in je schoenen; de verkoper wil waarschijnlijk zoveel mogelijk verkopen en is dus blij als jij meerdere producten in één keer koopt. Een mooiere prijs voor jou dus!

Tip 4. Speel ‘hard-to-get’

Kom je niet op een prijs waar je tevreden over bent? Laat je niet verleiden tot een hogere prijs, maar speel ‘hard-to-get’. Laat de verkoper weten dat je het te duur vind en loop weg. Komt de verkoper niet achter je aan? Dan is dat jammer, maar er zijn vast genoeg andere leuke dingen te vinden op de vrijmarkt. Wil de verkoper het graag kwijt? Dan doet hij of zij vast nog een tegenbod.

De leukste vrijmarkten op Koningsdag 2019

Ben je nog op zoek naar een leuke vrijmarkt op Koningsdag? In de grote steden zijn vaak leuke rommelmarkten. Denk aan de binnenstad van Rotterdam, het Stadswandelpark in Eindhoven, het Asserdorperplein in Zwolle of natuurlijke de grote vrijmarkt in Amsterdam. Waar je ook naar toe gaat, wij wensen je veel plezier en natuurlijk veel succes met koopjesjagen!

Ben je al weleens op een vrijmarkt geweest en heb je nog leuke tips? Laat het ons weten in een reactie!

Afbeelding: ingehogenbijl / Shutterstock.com

Tags

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close