Op reis naar Canada: 6 belangrijke tips

Ga je op reis naar Canada? Dat is natuurlijk super leuk. Vergeet niet een aantal belangrijke dingen te regelen voordat je vertrekt. Zo heb je bijvoorbeeld niet een eTA en een reisverzekering voor Canada nodig. Bereid je goed voor op je reis naar Canada met onze zes tips!

Tip 1. Regel een eTA Canada

Ga je op vakantie naar Canada met het vliegtuig? Dan is het verplicht om een eTA Canada (elektronische reisvergunning) bij je te hebben. Deze kan je eenvoudig aanvragen met een eTA aanvraagformulier. Op deze website vind je alle benodigde informatie voor het aanvragen van de eTA Canada.

Let op! Ga je een eTA Canada aanvragen? Dan moet je in het bezit zijn van een geldig paspoort.

Tip 2. Reisverzekering voor Canada

Ga je op vakantie naar Canada? Dan kiezen de meeste mensen voor een reisverzekering met dekking voor medische kosten. De zorgverzekering dekt namelijk alleen de kosten van spoedeisende hulp tot het prijspeil van Nederland. De kosten van medische hulp in Canada liggen hoger dan in Nederland. Daarom komt het wel eens voor dat je zorgverzekering deze kosten niet allemaal vergoedt. Meer lezen over een reisverzekering naast zorgverzekering? Je leest het in dit blog.

Ga je tijdens je vakantie in Canada skiën of snowboarden? Dan kiest een meerderheid ook voor wintersportdekking. Controleer bij je verzekeraar wat zij vergoeden bij pech of diefstal tijdens het skiën of snowboarden.

Tip 3. Houd rekening met klimaatverschillen

In Canada zijn temperaturen en klimaten verschillend. Ga je op reis naar Canada? Dan is het belangrijk om onderzoek te doen voordat je vertrekt. Kijk bijvoorbeeld naar de reistijd die het beste past bij je reisdoel. Houd er wel altijd rekening mee dat het noorden van Canada aanzienlijk korte zomers heeft. Daarnaast heeft het grootste deel van Canada een landklimaat (lange warme zomers en lange koude winters) en zijn de overgangsseizoenen (herfst en lente) vaak kort.

Tip 4. Bezoek nationale parken

Canada heeft veel grote nationale parken, bijvoorbeeld Banff National Park, Jasper National Park en Pacific Rim National Park. Ben je van plan om meerdere nationale parken te bezoeken? Schaf dan een Discovery Pass aan. Met de Discovery Pass kan je namelijk meer dan 100 nationale parken en een groot aantal historische plekken bezoeken. Door de Discovery Pass betaal je niet elke keer opnieuw entree. Hierdoor bespaar je natuurlijk ook geld. Meer weten over alle nationale parken in Canada? Dat vind je op deze site.

Tip 5. Ben je bewust van de Canadese dollar

In Canada maken ze gebruik van de Canadese dollar. Een euro is ongeveer 1,51 dollar waard en andersom is 1 dollar 0,66 euro. In Canada zijn er voldoende geldautomaten, maar het is toch altijd verstandig om extra contant geld bij je te hebben. Bij het reizen door Canada weet je namelijk nooit waar het volgende pinautomaat zich bevindt. In Canada is het daarnaast gebruikelijk om een fooi te geven tussen de 15 en 20% bovenop de rekening.

Tip 6. Bepaal het vervoersmiddel

Canada komt op plek twee als grootste land ter wereld: de afstanden op de kaart zijn enorm. Daarom is het belangrijk om te bepalen hoe je gaat reizen door Canada. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden:

Huurauto of camper

Kies je voor een huurauto of camper? Bekijk dan van tevoren naar de route die je wilt gaan rijden. De wegen in Canada zijn meestal goed onderhouden. Echter zijn sommige verkeersregels wel wat anders dan in Nederland. Heb je autopech in Canada? Erg vervelend! Zet de motorkap open en plaats een witte doek aan de linkerkant van het voertuig. Probeer daarna de Canadese Wegenwacht te bereiken (Canadian Automobile Association).

Openbaar vervoer

Ook reis je in Canada prima met het openbaar vervoer. Vooral in grote steden heb je veel verschillende opties: trein, metro, bus en tram. Daarnaast zijn taxi’s en Ubers ook in stedelijke gebieden aanwezig.

Boot of vliegtuig

Reis je naar de eilanden voor de kust van Canada? Maak dan gebruik maken van de vele goed geregelde bootverbindingen. Daarnaast wordt er voor langere afstanden vaak gebruik gemaakt van vliegtuigen. Er zijn namelijk veel kleine vliegvelden in Canada.

Heb jij nog andere tips voor vakantiegangers? Bijvoorbeeld voor een reisverzekering voor Canada? Laat het ons weten in een reactie.

 

Tags

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close