Op vakantie in coronatijd: dit betekent het voor je reisverzekering!

De vakantieperiode komt eraan! Door de pandemie ziet een vakantie er deze zomer anders uit. Het is nog maar de vraag of we op vakantie kunnen naar het land dat we in gedachten hadden. Toch is er ook goed nieuws! Vanaf 15 juni zijn de grenzen van verschillende Europese landen namelijk weer open. Wat betekent op vakantie in coronatijd voor je reisverzekering? Wij vertellen er mee over in dit blog!

Hoera, de grenzen zijn open!

Op 15 juni gingen de eerste grenzen open in Europa. De verwachting is dat de komende weken meer landen volgen. Het reisadvies van “oranje” is aangepast naar “geel”. Dit wil zeggen dat je op vakantie mag naar het land, maar dat er wel veiligheidsrisico’s zijn.

De versoepelingen gelden voor de volgende Europese landen:

België Liechtenstein
Bulgarije Litouwen
Duitsland Luxemburg
Estland Monaco
Frankrijk Oostenrijk
IJsland Polen
Italië Portugal
Kroatië Tsjechië
Letland Zwitserland

Op nederlandwereldwijd.nl lees je meer over de richtlijnen per land. Denk bijvoorbeeld aan de afstandsregel van één tot twee meter én mondkapjes in het openbaar. Zorg dat je altijd goed voorbereid op reis gaat en je aan de richtlijnen van het land houdt!

Wat betekent “code geel” voor mijn reisverzekering?

Meestal hebben de best bezochte vakantielanden (denk aan Frankrijk, Italië en Spanje) een positief reisadvies (“code groen”). In deze tijd is dat wel anders. Voor de meeste Europese landen geldt namelijk “code geel”. Maar ben je wel verzekerd als je op vakantie gaat in een land waar “code geel” geldt als reisadvies?

Over het algemeen biedt je reisverzekering gewoon dekking tijdens je vakantie. Vraag dit natuurlijk altijd vóór je vakantie na bij je reisverzekeraar. Er gelden wel een aantal uitzonderingen. Geldt er bijvoorbeeld een quarantaineverplichting bij aankomst? Dan zijn extra reis- en verblijfskosten niet verzekerd.

Wat als het reisadvies tijdens mijn reis verandert naar “code oranje” of zelfs “code rood”?

Bij een wijziging in het reisadvies naar “code oranje” of “code rood” tijdens je vakantie raden wij je aan om zo snel mogelijk naar huis te komen. Je reisverzekering blijft dan gewoon geldig tot het moment dat je naar huis gaat. Kies je er bewust voor om langer te blijven en dus niet eerder terug te keren? Dan ben je niet meer verzekerd voor schade gerelateerd aan corona. Denk aan extra reis- en verblijfskosten die je maakt omdat je geen vlucht naar huis kan nemen.

Voor het land van mijn reisbestemming geldt een negatief reisadvies. Wat nu?

Geldt er een negatief reisadvies en ga je toch op vakantie? Dan biedt je reisverzekering maar beperkt dekking tijdens je reis. Je reisverzekeraar vergoedt extra kosten die je maakt gerelateerd aan corona niet. Voor schade niet gerelateerd aan corona is het afhankelijk van je reisverzekering of hier dekking voor is. Zorg wel dat je altijd voorzorgsmaatregelen treft om schade te voorkomen!

Durf jij het aan en ga je deze zomer naar het buitenland? Neem dan altijd eerst contact op met je reisverzekeraar om te kijken wat wel of niet verzekerd is. We wensen je alvast een fijne vakantie!

Bron: https://www.nederlandwereldwijd.nl/documenten/vragen-en-antwoorden/coronavirus-veelgestelde-vragen-reizen-naar-het-buitenland

Tags

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close